MaltaMalta, de parel van de Middenlandse Zee


Bron : http://www.veeronline.nl
Valetta, de hoofdstad van Malta
Malta, een dwergstaat gelegen in de Middellandse Zee, bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino en de kleine onbewoonde eilanden Cominotto en Filfla. Het werd op 21 september 1964 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

Het eilandenrijk in de Middenlandse Zee, perfect voor een ideale vakantie. Gekoesterd door de zon van Noord Afrika hebben Malta en het nabijgelegen eiland Gozo en het torseilandje Comino voor elk wat wils. Cultuurliefhebbers raken in de ban van de megalithische tempels en de schitterende bouwwerken van de johannieter ridders, wie van een actieve vakantie houdt kan er allerlei watersporten beoefenen, en gestresste scholieren kunnen hier op adem komen : in ťťn van de vele taalinstituten wordt het leren van Engels tot een vakantiegenoegen. Maar je kunt natuurlijk ook 'zo maar' naar Malta gaan om er te genieten van het kristalheldere water, de schilderachtige cafeetjes, de kliffen of de akkers en weiden, die in de lente in een zee van bloemen veranderen.

Malta is vrij kaal en rotsachtig met relatief weinig natuurlijke begroeiing. Van het zuidwesten naar het noordoosten loopt het eiland schuin af, het is als het ware gekanteld. Alleen aan de westkust zijn er enkele (kleine) stranden.

Malta telt ongeveer 400.000 Maltezen maar is hiermee toch een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Het land is ook erg toeristisch. Ruim 1 miljoen toeristen bezoeken het eiland ieder jaar, waardoor het er soms erg druk is.

De twee officiŽle talen zijn Maltees en Engels. Het Maltees is afgeleid van een Arabisch dialect onder invloed van de Saracenen, maar heeft ook een sterke invloed ondergaan van onder andere het Italiaans. Het is de enige Semitische taal die met het Latijnse alfabet wordt geschreven.

Malta is een parlementair democratische republiek. Aan het hoofd staat een voor vijf jaar door het parlement gekozen president (2004; Eddie Fenech Adami) De premier is regeringsleider (sinds 2004 Lawrence Gonzi, Partit Nazjonalista). Het politieke leven wordt beheerst door de Arbeiderspartij en de Nationalistische partij.

Malta exporteert industriŽle producten en heeft daarnaast scheepsbouw en toerisme als voornaamste bestaansmiddelen. De landbouw speelt bij de export een ondergeschikte rol, ondanks de bekende Maltezer aardappel. Nog minder belangrijk is de visserij: het land telt niet meer dan duizend vissers. De aquacultuur neemt wel in belang toe.

De lokale munteenheid is de Maltese Lira (MTL), ook wel Maltees Pond genoemd.
Malta is op 1 mei 2004 toegetreden tot de Europese Unie.

Bron Wikipedia.nl (deels)
Bron : http://www.veeronline.nl
De Kathadraal in VallettaMeer foto's van Malta op www.worldphotos.nl
Werelderfgoedlijst Malta

Bron : http:/www.veeronline.nl
Het oude centrum van Valletta
De werelderfgoedlijst van de UNESCO bevat cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld, en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden.

De Werelderfgoederen in Malta:
Hal Saflieni Hypogeum
Historisch centrum van Valletta
Megalithische tempels van Malta (uitgebreid in 1992)
bron: Wikipedia


Bron : http://www.veeronline.nl
De gezellige straatjes van Valetta
Landkaart Malta
Malta
Meer Landenalmanak
Home Landenalmanak
Alle landen
Buurlanden
heel Europa
LibiŽ
TunesiŽ
ItaliŽ
Links Malta
Malta
Landen: Malta
Reisverslag naar... Malta
Malta homepages pagina.nl
Mapshop Malta
Vakantie Discounter
Malta Startkabel.nl
Feel2Travel Malta
Malta Advies
Miss Ziggy's site [Malta]
Meer links Malta
Jouw link hier
Reisorganisaties
Sawadee puur reizen
Meer links

Informatie Malta

Inwoners0,4 miljoen
Oppervlakte315 km2
BuurlandenLibiŽ, TunesiŽ, ItaliŽ,
HoofdstadValletta, 10.000 inwoners
ValutaMTL Malta Liri
Koers1 EUR Euro = 0.43 MTL Malta Liri
KlimaatWarm Middellandse Zee-klimaat
TemperatuurVoorjaar, najaar gemiddels 20C; zomer 35C +
Beste reisperiodeHele jaar mogelijk; Voorjaar en najaar ideaal; vanaf oktober regen mogelijk
TaalMaltees, Engels
TijdverschilGeen
InentingenNee
VisumNee
GeldzakenHet gebruik van geldautomaten en creditcards is goed mogelijk
Top 5 bezienswaardigheden Malta

1

In de hoofdstad Valletta van de archipel zijn fascinerende overblijfselen uit de tijd van de johannieterorde bewaard geblevenBron : http://www.veeronline.nl

2

In de smalle steegjes van Mdina, de oude hoofdstad van Malta, lijkt het of de tijd heeft stil gestaanBron : http://www.veeronline.nl

3

De tocht met de kleine bootjes langs de kliffen maar het bezoek aan de Blue Grotto zeer bijzonderBron : http://www.veeronline.nl

4

De haven van het schilderachtige plaatsje Marsaxlokk ligt vol met bont beschilderde vissersbotenBron : http://www.veeronline.nl

5

De gigantische koepelkerk St' Marija Assunta in Mosta werd gebouwd met veel steun van de plaatselijke vrome bevolkingBron : http://www.veeronline.nlLeuke tip

Bron : http://www.veeronline.nl
Eťn van de antieke bussen op Malta
Wie Malta bezoekt moet een ritje maken met het openbaar vervoer. De zeer goed onderhoude antieken bussen zorgen voor een prima verbinding over het eiland. Ook zijn de fel gekleurde bussen schiterend om te zien. In principe rijden alle bussen naar het busstation in Valetta. Sommige sneldiensten rijden ook andere routes, maar dit zijn dan ook meer de normale bussen. Een ticket voor een enkeltje is niet duur en de bussen rijden frequent.Vervelend in Malta

Bron : http://www.veeronline.nl
Het dorre en soms vervuilde landschap buiten de steden
De meningen over de pracht op Malta zijn nog wel eens verdeeld. Veel steden op Malta zijn aan elkaar gegroeid en daardoor is het eiland relatief volgebouwd. Ook heeft Malta nauwelijks zandstranden om op te luieren (vooral rotskusten). Het bekendste zandstrand dat Malta rijk is, is Golden Beach globaal ten zuid-wensten van Mellieha. Het strand en hotel-restaurant bij Golden Bay/Beach is prima te doen ook voor mensen zonder auto. Vanaf de Valetta terminal gaat bus 652 er heen.Jouw mening over Malta

Gemiddeld :

8.1

- Als vakantieland 8.9Top 10
- Als avontuurlijk land 7.9Top 10
- Geschikt met kinderen 7.8Top 10
- Veilig vakantieland 8.5 Top 10
- Goedkoop vakantieland 7.2 Top 10
Aantal reacties gegevens :19
Ervaringen van reizigers over Malta

Naam : marijke claus
Reactie : Heerlijk land dat je na 1 week wel gezien hebt. Wij verkenden in het voorjaar het hele eiland per bus, wat al een belevenis op zich is. Een geweldige vakantie gehad, maar zal niet gauw weer naar Malta gaan.
Naam : Schernthaner Heinz
Reactie : een heel prettig land om vakantie te houden ikwas all 3x op malta
Naam : Henk & Ada Huizinga
Reactie : Wij komen op aanraden van een vriend sinds 1987 op Malta en zijn er nu meer dan 12 maal geweest! Over enkele dagen zal Air Malta ons ook dit jaar weer naar ons tweede \"thuis\" brengen! Nog steeds zijn wij niet uitgekeken en in staat nieuwe dingen te ontdekken naast het versterken van de oude zo vertrouwde zaken die wij zo hebben leren waarderen en liefhebben. Veel van ons waarde oordeel gaat uit naar de Maltese bevolking. Zelden zo\'n fijn, hartelijk en bereidwillig volk leren kennen en zo makkelijk vrienden voor het leven gemaakt.
Naam : sabine & Jeffrey Scheffer
Reactie : het is een Top land, een echt aanradertje. het is dan wel niet heel erg goedkoop, maar toch. het is het waard voor de prijs, want is een prachtig landschap. je kunt er prachtige dingen zien, je kunt ze haast wonderen noemen. er is er erg kindvriendelijk want er zijn kidclubs, en \'S avonds is er zelfs een disco voor de wat oudere kinderen, die het niet zo leuk vinden bij de kidclubs. (wat ik me haast niet voor kan stellen) want het is er geweldig! ook de mensen zijn zeer behulpzaam en zeer vriendelijk. als je een vraag hebt of wat meer te weten wilt komen over Malta kan je altijd bij hun terecht. wij konden natuurlijk geen Maltees, maar er zijn ook hele vriendelijke burgers, wij hadden een burger die ons in het Engels weliswaar een hele rondleiding door het Land gaf! De hoofdstad, Valetta. is prachtig er zijn mooie winkels en je kunt er lekker eten. Malta is een echte aanrader! zou graag nog eens terug willen naar Malta. Groetjes Sabine & Jeffrey.

Avontuurlijke rondreizen naar Malta !

Rondreis zoeker
Rondreis Arke
8-dg excursiereis hoogtepunten v. malta ...
Reisduur: 8 dagen
va Ä 526,00
Rondreis Arke
8-dg excursiereis hoogtepunten v. malta ...
Reisduur: 8 dagen
va Ä 549,00
Rondreis Aktivatours
Malta 8 dagen
Reisduur: 8 dagen
va Ä 719,00
Rondreis Arke
10-daagse middellandse zee cruise vanaf ...
Reisduur: 10 dagen
va Ä 1.163,00


Er zijn 4 rondreizen naar Malta gevonden op
www.rondreizen-vergelijken.nl. Klik hier voor het complete overzicht!


Reistips Malta

Onderwerp :Door :Datum :
Koepelkerk St. Marija Assunta in Mostawww.world-photos.eu05-08-2013 10:10
De Blue Lagoonwww.world-photos.eu28-03-2013 00:43
Kleurrijke havenvan Marsaxlokkwww.world-photos.eu23-03-2013 21:18
Nieuw ! Tips MaltaWebmaster30-01-2010 21:01Overzicht reistips van alle landenNieuwe reistip toevoegen

naam:Meld jouw tip en klik op "Go!"
Onderwerp :
Tip :
Je naam :
Je e-mail :Geschiedenis Malta

Bron : http://www.veeronline.nl
Vissers, op de uitlopers van de
verdedigingswerken
Na meer dan 250 jaar geregeerd te zijn door de Ridders van de Heilige Johannes, werden de eilanden Malta, Gozo en Comino in 1798 door de Fransen bezet. In 1800 zorgde een volksopstand (met Britse hulp) ervoor dat het Franse garnizoen werd verdreven.

Via het verdrag van Parijs (1814) werd Malta een kolonie van het Britse Rijk. Onder het Britse bestuur werd Malta tot een strategische militaire basis gemaakt en het hoofdkwartier van de Britse maritieme vloot. De militaire industrie werd hierdoor de motor van de Maltese economie.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het eiland dermate zwaar getroffen dat Koning George VI de bevolking in 1943 collectief het George Cross verleende. In 1964 werd Malta als parlementaire democratie onafhankelijk binnen het Britse Gemenebest. In 1974 werd de constitutie herzien en werd Malta een zelfstandige republiek met een eigen Staatshoofd. Het land bleef evenwel lid van het Britse Gemenebest. bron: minbuza.nl
Gesponsorde links:
Top 10 populairste landen
India
Malta
Egypte
Nederlandse Antillen
Nederland
Cuba
Cyprus
Marokko
Thailand
Engeland
Alle landen
Afganistan
AlbaniŽ
Andorra
ArgentiniŽ
AustraliŽ
BelgiŽ
Belize
Benin
Bhutan
Bolivia
Botswana
BraziliŽ
Bulgarije
Cambodja
Canada
Chili
China
Costa Rica
Cuba
Cyprus
Denemarken
Dominica
Duitsland
Ecuador
Egypte
Engeland
Estland
EthiopiŽ
Finland
Frankrijk
Frans Guyana
Griekenland
Guatemala
Hongarije
Hongkong
Ierland
IJsland
India
Iran
ItaliŽ
Japan
JordaniŽ
Kenia
KirgiziŽ
KroatiŽ
Laos
Lesotho
Letland
Libanon
LibiŽ
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Madagaskar
Malawi
MaleisiŽ
Mali
Malta
Marokko
Martinique
Mexico
Monaco
Montenegro
Mozambique
NamibiŽ
Nederland
Nederlandse Antillen
Nepal
Nicaragua
Noorwegen
Oeganda
Oman
Oostenrijk
Panama
Peru
Polen
Portugal
Rusland
Schotland
Singapore
SloveniŽ
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Swaziland
SyriŽ
Tanzania
Thailand
Tibet
Togo
TsjechiŽ
TunesiŽ
Turkije
Vaticaanstad
Venezuela
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten
Vietnam
Zambia
Zimbabwe
Zuid Afrika
Zweden
Zwitserland

Reisboeken nodig voor Malta

De Zwerver
Reisboekwinkel de Zwerver webshop voor reisgidsen en landkaarten

Direct naar Malta? Raadpleeg een van de reisorganisaties!

Shoestring
Shoestring. Hoe ver kun je gaan? Is reizen je passie? Ga dan met Shoestring op avontuur!
Namaste Reizen
Namastť Reizen organiseert individuele reizen op maat volgens uw eigen wensen.
Cheaptickets.nl
Het meest complete aanbod van vluchten tegen de allerbeste prijzen.
Snowtime
Snowtime Travel heeft reizen naar Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Canada en de USA.
Peter Langhout Reizen
Aantrekkelijke tarieven voor zonvakanties voor on-line boekers

Klik hier voor alle reisaanbieders van zonvakanties op ťťn rij


Tips, ideeen of aanvullingen

Deze website wordt gemaakt voor en door reizigers. Help mee de informatie volledig en up to date te houden. Heb je tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het weten. Heb jij foto's die gebruikt mogen worden, mail naar info(at)landenalmanak(dot)nlLink naar Landenalmanak.nl
Disclaimer
De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.In samenwerking met Veeronline Reisavonturen met foto's en reisverhalen uit meer dan 60 landen.

© 2005-2015, Landenalmanak.nl