KeniaKenia, De wildernis van Afrika


Bron : Fam. van Beek
Traditionele stam
Kenia een land in Oost-Afrika met een prachtige gevarieerde fauna. Kenia staat vooral bekend om zijn vele flamingo`s. Toeristen bezoeken Kenia vooral voor een vakantie aan het strand of een onvergetelijke safari. Vluchten naar Kenia zijn lijndiensten naar de hoofdstad Nairobi met van daaruit een binnenlandse vlucht naar de kust Mombasa of een charterdienst direct naar Mombasa.

Mombasa is op een stad na de grootste stad van Kenia. Mombasa heeft prachtige witte stranden, koraalbanken en is een prima stad voor een rustige en vredige safari in een van de prachtige nationale parken. Mombasa kan o.a. aangevlogen worden met een lijnvlucht of een chartervlucht.

Nairobi is de hoofstad van Kenia. Nairobi heeft veel accommodaties, mogelijkheden en bezienswaardigheden. U kunt o.a. genieten van de prachtige nationale parken en de traditionele dansen en de vele stammen.
Bron : Fam. van Beek
Een nijlpaardMeer foto's van Kenia op www.worldphotos.nl
Werelderfgoedlijst Kenia

Bron : Fam van Beek
Lokale inwoners
De werelderfgoedlijst van de UNESCO bevat cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld, en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden.

De Werelderfgoederen in Kenia:
Nationaal park Mount Kenya
Nationaal park van het Turkanameer (uitgebreid in 2001)
De oude stad Lamu
De heilige Kaya-wouden van de Mijikenda
bron: Wikipedia


Bron : Fam. van Beek
Flamingo's
Landkaart Kenia
Kenia
Meer Landenalmanak
Home Landenalmanak
Alle landen
Buurlanden
heel Afrika
Oeganda
Tanzania
EthiopiŽ
Links Kenia
Kenya Safaris Masai Mara
Safari Kenia
Afrika 2004
Reisgids Willgoto Kenia
De Kenia Specialist
Vakantie info Kenia
Take-U Adventure Safari's
Afrikalinks Kenia
Landenkompas Kenia
Alle rondreizen Kenia
Meer links Kenia
Jouw link hier
Reisorganisaties
Sawadee puur reizen
Meer links

Informatie Kenia

Inwoners28,2 miljoen
Oppervlakte582.645 km2
BuurlandenOeganda, Soedan, SomaliŽ, Tanzania, EthiopiŽ,
HoofdstadNairobi
ValutaKES Kenya Shillings
Koers1 EUR Euro = 100.36 KES Kenya Shillings
KlimaatGematigd aan de kust; Tropisch in het binnenland
TemperatuurGemiddeld tussen 26/30 graden; Geen echte winter
Beste reisperiodedecember-februari of tussen juni-september
TaalSwahili, Engels
Tijdverschil+2 uur t.o.v. Nederland
InentingenNiet verplicht, wel geadviseerd
VisumJa
GeldzakenDollars en euro's kun je goed wisselen
Top 5 bezienswaardigheden Kenia

1

De hoofdstad Nairobi heeft vele hoge gebouwen en is een echte wereldstad met bewoners en bezoekers die overal vandaan komen.

2

Nťt buiten de stad Nairobi vind je al een national park waar o.a. zebra's, gnoes, giraffen, luipaarden, bavianen en talloze vogels leven.Bron : Fam. van Beek

3

Het strand, palmbomen, brede vlakke zandvlakte en een rif waar je met eb naartoe kunt lopen

4

Een bijzondere ervaring is de treinreis van Nairobi naar Mombasa, met diner en overnachting

5

Het park rond Moun Kenia, het hoogste punt. Wil je deze berg bewandelen dan moet je dit wel doen in het gezelschap van een gids.Vervelend in Kenia

Bron : Fam. van Beek
Gevaren in de natuur
Vervelend mag je het eigenlijk niet noemen. Reizen in de natuur, betekent ook de gevaren van de natuur. Wilde beesten zijn onberekenend. Volg altijd de aanwijzigen van de gids op. Kom nooit, bij bijvoorbeeld nijlpaarden, tussen de groep en het water en blJouw mening over Kenia

Gemiddeld :

7.6

- Als vakantieland 8.4Top 10
- Als avontuurlijk land 8.7Top 10
- Geschikt met kinderen 6.9Top 10
- Veilig vakantieland 7.2 Top 10
- Goedkoop vakantieland 6.7 Top 10
Aantal reacties gegevens :11
Ervaringen van reizigers over Kenia

Naam : Melanie Parren
Reactie : Wij hebben een safari gedaan met African Holidays, the Best of Kenia, een prachtige reis die je nooit zult vergeten. Voor mijn reisverslag klik op ; www.mel.inafrika.nl
Naam : Suzanne
Reactie : Waarom kennen de meeste Europeanen Kenia alleen maar van een dure safari (o.a. masaÔ mara, lake naÔvasha ) of een droomvakantie op de witte stranden van Mombassa ? Er zijn zoveel meer plaatsen in Kenia waar je meer kan genieten als je tijd en geduld hebt om de mensen te leren kennen. Polť,polť.... Kenia is geen land om na een lange vlucht even maar alleen uit te rusten, te zonnen, wilde beesten te zien en dan met superstraffe verhalen weer huiswaarts te keren.
Naam : ton
Reactie : Heerlijk land, Wij hebben 2 jaar geleden er van geproeft en zijn dit jaar 2007 weer teruggegaan en hebben de treinsreis nairobi-mombasa gedaan om van daar naar Tanzania te reizen. Heel goed te doen en zonder problemen. voor ons verslag zie : www.tonstegers.nl
Naam : Kim
Reactie : Ik ben verleden jaar in Kenia geweest op het platteland bij kennissen thuis maar ook in Mombassa. Ik vond het een prachtig land met mooie natuur, lieve mensen. Ik voelde mij er helemaal niet veilig, om 18 uur naar binnen. In winkelcentra\\\'s werden we gefouilleerd op bommen, in Nairobi mocht je niet wachten bij rood stoplicht gewoon doorrijden ivm carjacking. Overdag was goed te doen maar s avonds vond ik het tegen vallen, ik had niet echt het vakantiegevoel hierdoor. Jammer, dat je in het donker niet meer naar buiten kan ivm je eigen veiligheid.

Avontuurlijke rondreizen naar Kenia !

Rondreis zoeker
Rondreis Kuoni
Impressions of kenya
Reisduur: 8 dagen
va Ä 1.626,00
Rondreis Riksja Travel
Bouw je eigen kenia safari
Reisduur: 8 dagen
va Ä 1.659,00
Rondreis Kras
Kampeersafari van kenia tot zuid-afrika
Reisduur: 25 dagen
va Ä 2.269,00
Rondreis Djoser
Rondreis kenia kampeer/lodge, 15 dagen
Reisduur: 15 dagen
va Ä 2.295,00
Rondreis FOX Vakanties
10-daagse privťreis safari en strand in ...
Reisduur: 10 dagen
va Ä 2.322,00
Rondreis Koning Aap
Rondreis kenia en tanzania - 16 dagen; w...
Reisduur: 16 dagen
va Ä 2.445,00
Rondreis Kras
Lodgesafari van kenia tot zuid-afrika
Reisduur: 25 dagen
va Ä 2.569,00
Rondreis Koning Aap
Rondreis kenia, tanzania en zanzibar - 2...
Reisduur: 22 dagen
va Ä 2.645,00
Rondreis Koning Aap
Rondreis oeganda, kenia en tanzania - 27...
Reisduur: 27 dagen
va Ä 2.645,00
Rondreis Kras
Safari kenia en tanzania
Reisduur: 14 dagen
va Ä 2.649,00


Er zijn 27 rondreizen naar Kenia gevonden op
www.rondreizen-vergelijken.nl. Klik hier voor het complete overzicht!


Reistips Kenia

Onderwerp :Door :Datum :
De Masai Marawww.world-photos.eu22-07-2013 02:09
mooi nieuw boek (waargebeurd) over KeniaJorie14-08-2010 19:51
De roep van de mapori: een mooi boek over KeniaJorie18-05-2010 19:01
Nieuw ! Tips KeniaWebmaster30-01-2010 23:52Overzicht reistips van alle landenNieuwe reistip toevoegen

naam:Meld jouw tip en klik op "Go!"
Onderwerp :
Tip :
Je naam :
Je e-mail :Geschiedenis Kenia

Bron : Fam. van Beek
Lokale jeugd in een stam
Kenia, vroeger bekend als Brits Oost Afrika, werd in 1895 verklaard tot Brits protectoraat onder andere om op deze manier een route richting Uganda veilig te stellen. Steeds meer blanke boeren vestigden zich in Kenia waar zij succesvol thee en koffie, bestemd voor export, verbouwden. De Kenianen werkzaam in de agrarische sector konden echter niet in hun eigen onderhoud voorzien en door middel van politieke activiteiten, o.a. het oprichten van de Kenya African Union (KAU) in 1944, werd aandacht gevraagd voor de scheve verhoudingen tussen de blanke boeren en de Keniaanse bevolking. Het wordt algemeen aanvaard dat de ontevredenheid onder de Kenianen en het feit dat zij zich politiek organiseerden uiteindelijk leidde tot een hevige terroristische strijd van 1952 tot 1956, uitgevoerd door een geheim genootschap bekend onder de naam MauMau. De noodtoestand werd afgekondigd en alle politieke activiteiten verboden tot 1955. Jomo Kenyatta, president van de KAU, werd gevangen genomen op grond van vermeende betrokkenheid bij de MauMau beweging. Vanaf 1957 werden er steeds meer Afrikanen toegelaten tot de wetgevende raad en vanaf 1960 werden er wederom politieke partijen toegestaan waarna de Kenya African National Union (KANU) werd opgericht. Met de verkiezingen in 1961 won KANU de meerderheid van de stemmen maar weigerde een regering te vormen totdat Kenyatta vrij zou worden gelaten. Daarop werd er een coalitieregering gevormd met KADU (Kenya African Democratic Union), onder leiding van Ronald Ngala. Kenyatta werd na zijn vrijlating benoemd tot president van KANU en na de onafhankelijkheid gekozen tot president van de nieuwe republiek.

Na de dood van Kenyatta in augustus 1978 werd het presidentschap overgedragen aan de vice-president, Daniel arap Moi. In 1982 werd Kenia constitutioneel een eenpartijstaat. Alhoewel Moi hervormingen probeerde door te voeren, o.a. ter bestrijding van corruptie en de schending van de mensenrechten, was er sprake van politieke onrust in het land. In 1982 deed de Keniaanse luchtmacht een poging tot een staatsgreep, maar deze werd door het leger de kop ingedrukt. Daarna probeerde Moi zich flexibeler op te stellen ten aanzien van de oppositiepartijen, maar voerde tegelijkertijd ook een strenge politieke controle uit. In 1991 werd een meerpartijensysteem ingevoerd. Enkele oppositiepartijen zijn de Union of Nationalists to Liberate Kenya (Mwakenya), het Forum for the Restoration of Democracy (FORD), welke zich later splitste in FORD-Asili en FORD-Kenya, de National Democratic Party (NDP) en Safina. De belangrijkste oppositiepartijen verenigden zich in het United National Democratic Front, maar verschillende belangen hielden de partij intern verdeeld. In december 1997 is Moi voor de vijfde en laatste keer tot president gekozen. KANU bleek wederom het meest succesvol bij de parlementaire verkiezingen, ofschoon met de kleinste meerderheid sinds de onafhankelijkheid.

Bij de in december 2002 gehouden presidents- en parlementsverkiezingen volgde een volledige wisseling van de macht. Deze verkiezingen werden wereldwijd als een voorbeeld van democratische volwassenheid gezien.

Na 24 jaar als president gefungeerd te hebben, verloor Moi en zijn partij KANU voor het eerst de verkiezingen. Mwai Kibaki won met zijn coalitie van oppositiepartijen, onder de noemer van de National Rainbow Coalition (NARC), overweldigend de beide verkiezingen.

Kaibaki, die eind december 2002 als president werd geÔnstalleerd, versloeg in de verkiezingen Uhuru Kenyatta, de protťgť van Moi en zoon van de eerste president van Kenia, Jomo Kenyatta.

De nieuwe regering heeft nu de mogelijkheid veranderingen op politiek, economisch en sociaal vlak door te voeren. De nieuwe president en regering erven van de vorige regering onder Moi een land dat gekenmerkt wordt door mismanagement en sociaal-economische mislukkingen. De Kenianen hopen de komende jaren veranderingen te zien die zullen leiden tot een toename van welvaart en welzijn. Om hierin succesvol te zijn moet de regering het hoofd bieden aan armoede, werkeloosheid, criminaliteit, corruptie en slecht gevoerd beleid en bestuur. bron: minbuza.nl
Gesponsorde links:
Top 10 populairste landen
India
Malta
Egypte
Nederlandse Antillen
Nederland
Cuba
Cyprus
Marokko
Thailand
Engeland
Alle landen
Afganistan
AlbaniŽ
Andorra
ArgentiniŽ
AustraliŽ
BelgiŽ
Belize
Benin
Bhutan
Bolivia
Botswana
BraziliŽ
Bulgarije
Cambodja
Canada
Chili
China
Costa Rica
Cuba
Cyprus
Denemarken
Dominica
Duitsland
Ecuador
Egypte
Engeland
Estland
EthiopiŽ
Finland
Frankrijk
Frans Guyana
Griekenland
Guatemala
Hongarije
Hongkong
Ierland
IJsland
India
Iran
ItaliŽ
Japan
JordaniŽ
Kenia
KirgiziŽ
KroatiŽ
Laos
Lesotho
Letland
Libanon
LibiŽ
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Madagaskar
Malawi
MaleisiŽ
Mali
Malta
Marokko
Martinique
Mexico
Monaco
Montenegro
Mozambique
NamibiŽ
Nederland
Nederlandse Antillen
Nepal
Nicaragua
Noorwegen
Oeganda
Oman
Oostenrijk
Panama
Peru
Polen
Portugal
Rusland
Schotland
Singapore
SloveniŽ
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Swaziland
SyriŽ
Tanzania
Thailand
Tibet
Togo
TsjechiŽ
TunesiŽ
Turkije
Vaticaanstad
Venezuela
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten
Vietnam
Zambia
Zimbabwe
Zuid Afrika
Zweden
Zwitserland

Reisboeken nodig voor Kenia

De Zwerver
Reisboekwinkel de Zwerver webshop voor reisgidsen en landkaarten

Direct naar Kenia? Raadpleeg een van de reisorganisaties!

Suncamp
Suncamp holidays is een Nederlandse specialist in camping- en kampeerreizen met ruim 40 jaar ervaring.
Kras reizen
Bekijk het uitgebreide aanbod van Kras. Waarom zou je verder zoeken?
Shoestring
Shoestring. Hoe ver kun je gaan? Is reizen je passie? Ga dan met Shoestring op avontuur!
Bizztravel
Bizztravel biedt scherpgeprijsde sneeuwvakanties naar Frankrijk, Oostenrijk en ItaliŽ.
Sawadee puur reizen
Reis met kleine groepen langs bijzondere routes. Sawadee, ervaar het verschil !

Klik hier voor alle reisaanbieders van zonvakanties op ťťn rij


Tips, ideeen of aanvullingen

Deze website wordt gemaakt voor en door reizigers. Help mee de informatie volledig en up to date te houden. Heb je tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het weten. Heb jij foto's die gebruikt mogen worden, mail naar info(at)landenalmanak(dot)nlLink naar Landenalmanak.nl
Disclaimer
De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.In samenwerking met Veeronline Reisavonturen met foto's en reisverhalen uit meer dan 60 landen.

© 2005-2015, Landenalmanak.nl