DuitslandLandeninfo Bundesrepublik Deutschland


Bron : http://www.veeronline.nl
De KurfŁrstendamm in Berlijn
Duitsland, officieel Bondsrepubliek Duitsland, is een federatie van 16 deelstaten, in het Duits Bundeslšnder of Lšnder (ev. Land) geheten. Het is een federaal land in Midden-Europa, in het noorden grenzend aan de Oostzee, de Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en TsjechiŽ, in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland en in het westen aan Frankrijk, het Groothertogdom Luxemburg, BelgiŽ en Nederland. Duitsland heeft met 82,5 miljoen inwoners de grootste bevolking van alle Europese landen.

Van de West-Europese landen heeft Duitsland de meeste inwoners. Het is een belangrijk lid van de Europese Unie en de economische, politieke en militaire organisaties in Europa. De staat Duitsland als zodanig kwam tot stand in 1871. De rol die Duitsland speelde zowel tijdens de Eerste- als de Tweede Wereldoorlog leidde in 1945 tot de bezetting van de hoofdstad Berlijn door de geallieerde Russische, Engelse, Franse en Amerikaanse strijdkrachten. In 1949, aan de vooravond van de Koude Oorlog, werd het land verdeeld in Oost-Duitsland, officieel de Duitse Democratische Republiek (DDR), en West-Duitsland, officieel de Bondsrepubliek Duitsland (BRD). De BRD werd gevormd naar het democratische en economische (kapitalistische) model van het westen; De regeringszetel en hoofdstad van de BRD was Bonn, terwijl Oost-Berlijn hoofdstad van de DDR was. de DDR sloot zich, ideologisch, economisch en militair gezien aan bij het socialistische/communistische Oostblok, onder leiding van de Sovjetunie. Het werd de meest westelijke staat achter het IJzeren Gordijn. De Berlijnse muur scheidde die stad in oost en west, en werd symbool voor de verdeelde natie. De val van het communistische blok en het einde van de Koude Oorlog betekende ook de val van de Muur, de opening van de grenzen tussen de twee Duitslanden en uiteindelijk de hereniging in 1990. De regeringszetel stond tot 1999 in Bonn,terwijl Berlijn een hoofdstad van herenigde Duitsland is. Het heeft Duitsland veel moeite gekost de twee helften ook in sociaal-maatschappelijk en economisch opzicht te verenigen. Nog altijd maakt het voormalige Oost-Duitse landsdeel in economisch opzicht een minder florissante ontwikkeling door dan het voormalige West-Duitsland.

Per januari 2002 is Duitsland met elf andere Europese landen binnen de Europese Unie overgegaan op de euro als nationale munteenheid. De oude munteenheid is de Duitse Mark (DEM)

bron : Wikipedia.nl
Bron : http://www.veeronline.nl
Restanten van de muurMeer foto's van Duitsland op www.worldphotos.nl
Werelderfgoedlijst Duitsland

De werelderfgoedlijst van de UNESCO bevat cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld, en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden.

De Werelderfgoederen in Duitsland:
Dom van Aken
Dom van Speyer
Residentie van WŁrzburg
Bedevaartskerk van Wies
Slot Augustusburg en Slot Falkenlust in BrŁhl
Dom en Michaeliskirche in Hildesheim
Romeinse monumenten, Dom en Onze-Lieve-Vrouwekerk van Trier
Limes; grenzen van het Romeinse Rijk (gedeeltelijk in het Verenigd Koninkrijk; uitgebreid in 2005 en 2008)
Hanzestad LŁbeck
Paleizen en parken in Potsdam en Berlijn (uitgebreid in 1992 en 1999)
Abdij en AltenmŁnster van Lorsch
Rammelsbergmijnen en historisch centrum van Goslar (uitgebreid in 2008)
Bamberg
Abdij van Maulbronn
Collegiatekerk, kasteel en historisch centrum van Quedlinburg
IJzersmelterij van VŲlklingen
Fossielenvindplaats Groeve Messel
Dom van Keulen
Bauhauslocaties in Weimar en Dessau
Luthergedenkplaatsen in Eisleben en Wittenberg
Klassiek Weimar
Museumsinsel in Berlijn
Kasteel Wartburg
Parklandschap Dessau-WŲrlitz
Kloostereiland Reichenau
Kolenmijn en industriecomplex Zeche Zollverein in Essen
Cultuurlandschap van het Obere Mittelrheintal
Historische centrum van Stralsund en Wismar
Elbedal bij Dresden
Stadhuis en Rolandstandbeeld van Bremen
Muskauer park / Park Mużakowski (gedeeltelijk in Polen)
Historisch centrum van Regensburg met Stadtamhof
Modernistische woonwijken in Berlijn
bron: Wikipedia


Bron : www.boveloen.nl
Goslar
Landkaart Duitsland
Duitsland
Meer Landenalmanak
Home Landenalmanak
Alle landen
Buurlanden
heel Europa
Denemarken
Frankrijk
Luxemburg
Nederland
Oostenrijk
Polen
TsjechiŽ
Zwitserland
BelgiŽ
Links Duitsland
Duitsland
Foto's van Duitsland
Landenkompas Duitsland
Feel2Travel Duitsland
Verken Berlijn als een Local
Nieuwbouw Duitsland
HuisPlus Eifel
Korte Vakantie Eifel
Droomhuis Duitsland
Reizendoejezo - Duitsland
Meer links Duitsland
Jouw link hier
Reisorganisaties
Sawadee puur reizen
Meer links

Informatie Duitsland

Inwoners82,5 miljoen
Oppervlakte356.974 km2
BuurlandenDenemarken, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, TsjechiŽ, Zwitserland, BelgiŽ,
HoofdstadBerlijn
ValutaEUR Euro
KoersNiet van toepassing
KlimaatGematigd klimaat
TemperatuurVergelijkbaar met Nederland
Beste reisperiodeHele jaar goed mogelijk
TaalDuits
TijdverschilGeen
InentingenNee
VisumNee
GeldzakenVoldoende geldautomaten beschikbaar
Top 5 bezienswaardigheden Duitsland

1

De Brandenburger Tor in Berlijn is het symbool van de ťťnmaking. Het is een 18de eeuwse stadspoort.Bron : http://www.veeronline.nl

2

De kathedraal (Dom) van Aken werd gebouwd onder Karel de Grote op het einde van de 8ste eeuw, maar werd regelmatig verbouwd.

3

De Marienplatz is het kloppend hart van MŁnchen. Van hieruit kan je de winkelstraat bereiken en zijn er bierhuizen- en tuinen binnen wandelafstand.

4

In 1894 werd de Reichstag ingehuldigd als parlementsgebouw voor het Duitse keizerrijk. Sedertien heeft het altijd een grote symboolwaarde gehad voor de vrijheid van het Duitse volk.Bron : http://www.veeronline.nl

5

Er is tegenwoordig niet veel meer over van de bekendste grenspost tussen Oost- en West-Berlijn: Checkpoint Charlie. Het nabijgelegen museum vertelt nog de geschiedenis. Bron : http://www.veeronline.nlLeuke tip

Bron : http://www.veeronline.nl
De besneeuwde Kahler Asten bergtop
In zo'n drie uur rijden vanuit Nederland bereik je het wintersportgebied Winterberg in het Sauerland. Bij gunstige weersomstandigheden kun je hier volop genieten van wintersport, maar daarnaast kun je ook heerlijk wandelen in de besneeuwde bossen.Jouw mening over Duitsland

Gemiddeld :

7.6

- Als vakantieland 7.9Top 10
- Als avontuurlijk land 7.5Top 10
- Geschikt met kinderen 7.7Top 10
- Veilig vakantieland 8.2 Top 10
- Goedkoop vakantieland 6.6 Top 10
Aantal reacties gegevens :11
Ervaringen van reizigers over Duitsland

Er is nog geen reiservaring gegeven.
Avontuurlijke rondreizen naar Duitsland !

Rondreis zoeker
Rondreis Arke
Adlon kempinski
va Ä 516,00


Er zijn 1 rondreizen naar Duitsland gevonden op
www.rondreizen-vergelijken.nl. Klik hier voor het complete overzicht!


Reistips Duitsland

Onderwerp :Door :Datum :
De Rijksdag van Berlijnwww.world-photos.eu31-05-2013 00:06
De gotische Dom van Keulenwww.world-photos.eu23-03-2013 21:18
Nieuw ! Tips DuitslandWebmaster30-01-2010 23:11Overzicht reistips van alle landenNieuwe reistip toevoegen

naam:Meld jouw tip en klik op "Go!"
Onderwerp :
Tip :
Je naam :
Je e-mail :Geschiedenis Duitsland

Bron : www.boveloen.nl
Berlijn speelt een belangrijke
rol in de Duitse geschiedenis
De Duitse politieke geschiedenis wordt gekenmerkt door het feit dat de politieke macht in Duitsland zelden geconcentreerd is geweest. In de Middeleeuwen vormde Duitsland de kern van het Heilige Roomse Keizerrijk. De koningen van de verschillende vorstendommen binnen dit rijk kozen uit hun midden de keizer, die de eerste onder de gelijken was en vaak een zwakke positie innam als slechts ťťn van de autonome vorsten. In de loop van de zestiende eeuw werd deze situatie bestendigd. Daardoor vond in Duitsland niet de staatsvorming plaats die in Frankrijk, Engeland of de Nederlanden wel zijn beslag kreeg. Met de opkomst van Pruisen in de achttiende eeuw, de hervormingen in de Napoleontische tijd en het streven naar een nauwere economische samenwerking vanaf het begin van de negentiende eeuw groeide het streven naar nationale politieke eenheid. Onder leiding van Bismarck werd in 1871 de Duitse nationale eenheid gerealiseerd, waarbij de Pruisische koning de keizertitel kreeg. De politieke en economische ontwikkeling van Duitsland nam een hoge vlucht. In 1914 was Duitsland in vele opzichten een grootmacht geworden, zij het met een beperkt democratisch gehalte.

Het verlies van de Eerste Wereldoorlog en het voor Duitsland zeer nadelige Verdrag van Versailles zorgden er samen met het tekort aan democratische traditie en de desastreuze economische situatie voor dat de in 1918 ontstane republiek van Weimar nooit echt heeft kunnen stabiliseren. Zo was er was een voedingsbodem voor de opkomst van het communisme en het nationaal-socialisme, waarbij de laatste stroming de sterkste bleek. In 1933 kreeg Hitler de macht toegespeeld en onder zijn leiding verviel het land snel tot een dictatuur. Zijn agressieve en extreme rassenpolitiek leidde tot miljoenen slachtoffers. Duitsland voelde zich niet meer gebonden aan de bepalingen van het Verdrag van Versailles en voerde een op expansie gerichte buitenlandse politiek. In 1939 begon Duitsland met de aanval op Polen de Tweede Wereldoorlog die in geheel Europa tientallen miljoenen mensen het leven kostte. Het Rijk bezweek in 1945, en wat restte was een in economisch, politiek en moreel opzicht geruÔneerd Duitsland.

Het door de geallieerde machten bezette Duitsland werd in 1949 in twee delen gesplitst (BRD en DDR) en de beide delen ontwikkelden zich onafhankelijk van elkaar. Het gedeelde Berlijn vormde voor velen het symbool van de Koude Oorlog. De val van de Berlijnse Muur in november 1989 markeerde dan ook het einde van dit conflict. Door de toetreding van de Oostduitse deelstaten tot de Bondsrepubliek Duitsland werd Duitsland in 1990 herenigd. Zijn federatieve structuur wordt gekenmerkt door een machtsdeling tussen bondsregering en deelstaten, analoog aan de feitelijke machtsdeling tussen centraal gezag en landsvorsten die op een korte uitzondering na (1870-1945) bij uitstek het kenmerk is geweest van de staatsinrichting in Duitsland.

Het politieke landschap wordt in de BRD sinds 1949 gedomineerd door twee grote volkspartijen: de sociaal-democratische SPD en de christen-democratische CDU (die nauw verbonden is met haar Beierse zusterpartij CSU). Aan alle naoorlogse Bondsregeringen namen SPD of CDU/CSU deel, meestal door een coalitie aan te gaan met de liberale FDP. SPD en CDU/CSU hebben ťťn keer samen een regering gevormd. Bij de Bondsdagverkiezingen van 1990 kwam de nieuwe milieupartij BŁndnis 90/die GrŁnen (een fusie van de voormalige West-Duitse milieupartij en een burgerrechtenbeweging uit de voormalige DDR) in de Bondsdag. De DDR-staatspartij SED veranderde na de val van de muur haar naam in SED-PDS en later in PDS. Terwijl de SPD en de CDU in geheel Duitsland aanhangers hebben, moet de PDS het voornamelijk hebben van kiezers woonachtig in de Oost-Duitse deelstaten. Het tegenovergestelde geldt voor BŁndnis 90/die GrŁnen en de FDP, die sterk afhankelijk zijn van kiezers in de West-Duitse deelstaten.

Tot 1998 werd Duitsland 16 jaar lang geregeerd door een CDU/FDP-coalitie onder leiding van Bondskanselier Kohl (CDU). Bij de bondsdagverkiezingen in 1998 won de SPD de verkiezingen en werd onder leiding van de nieuwe bondskanselier SchrŲder (SPD) een regeringscoalitie met BŁndnis 90/die GrŁnen aangegaan. Na de Bondsdag-verkiezingen van september 2002 werd deze regeringscoalitie voortgezet. Op dit moment is de SPD niet populair in Duitsland. Tijdens de verkiezingen voor het Europese Parlement op 10 juni 2004 behaalde de regeringspartij slechts 21 zetels terwijl de CDU/CSU er 46 kreeg. Een maand daarvoor werd Horst KŲhler, CDU-kandidaat, als nieuwe Bondspresident aangewezen door de Bundesversamlung. bron: minbuza.nl
Gesponsorde links:
Top 10 populairste landen
India
Malta
Egypte
Nederlandse Antillen
Nederland
Cuba
Cyprus
Thailand
Marokko
ItaliŽ
Alle landen
Afganistan
AlbaniŽ
Andorra
ArgentiniŽ
AustraliŽ
BelgiŽ
Belize
Bhutan
Bolivia
Botswana
BraziliŽ
Bulgarije
Cambodja
Canada
Chili
China
Costa Rica
Cuba
Cyprus
Denemarken
Dominica
Duitsland
Ecuador
Egypte
Engeland
Estland
EthiopiŽ
Finland
Frankrijk
Frans Guyana
Griekenland
Guatemala
Hongarije
Hongkong
Ierland
IJsland
India
Iran
ItaliŽ
Japan
JordaniŽ
Kenia
KirgiziŽ
KroatiŽ
Laos
Lesotho
Letland
Libanon
LibiŽ
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malawi
MaleisiŽ
Mali
Malta
Marokko
Martinique
Mexico
Monaco
Montenegro
Mozambique
NamibiŽ
Nederland
Nederlandse Antillen
Nepal
Nicaragua
Noorwegen
Oeganda
Oman
Oostenrijk
Panama
Peru
Polen
Portugal
Rusland
Schotland
Singapore
SloveniŽ
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Swaziland
SyriŽ
Tanzania
Thailand
Tibet
TsjechiŽ
TunesiŽ
Turkije
Vaticaanstad
Venezuela
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten
Vietnam
Zambia
Zimbabwe
Zuid Afrika
Zweden
Zwitserland

Reisboeken nodig voor Duitsland

De Zwerver
Reisboekwinkel de Zwerver webshop voor reisgidsen en landkaarten

Direct naar Duitsland? Raadpleeg een van de reisorganisaties!

De Jong Intra
"haal mťťr uit je wintersport vakantie"
Arkefly
Vlieg met Confort Class bij Arkefly tegen zeer aantrekkelijke tarieven
De Jong Intra
De Jong Intra: "haal mťťr uit je vakantie"
NRV Reizen
NRV heeft zowel groepsreizen als privť reizen naar bestemmingen in AziŽ en Afrika.
Bizztravel
Bizztravel biedt scherpgeprijsde sneeuwvakanties naar Frankrijk, Oostenrijk en ItaliŽ.

Klik hier voor alle reisaanbieders van zonvakanties op ťťn rij


Tips, ideeen of aanvullingen

Deze website wordt gemaakt voor en door reizigers. Help mee de informatie volledig en up to date te houden. Heb je tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het weten. Heb jij foto's die gebruikt mogen worden, mail naar info(at)landenalmanak(dot)nlLink naar Landenalmanak.nl
Disclaimer
De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.In samenwerking met Veeronline Reisavonturen met foto's en reisverhalen uit meer dan 60 landen.

© 2005-2015, Landenalmanak.nl