DominicaEiland van de Carib-indianen


Door het tropisch regenwoud kronkelen riviertjes die veranderen in watervallen. Bontgekleurd vogels fluiten er oplos tussen metershoge varens, lianen en woudreuzen. Na drie uur klimmen, zweten, dalen en glibberen vormt een surrealistisch schouwspel het decor. Uit spleten en gaten in het vulkanische gebergte stijgen slierten hete gas op, ruikend naar rotte eieren. Spontaan ontsprongen heetwaterbronnen brengen waterstroompjes tot het kookpunt. En boven op de berg ligt het op ťťn na grootste kokende meer ter wereld aan je voeten: een met borrelend water gevulde krater. Terwijl aan de voet van de berg de zon schijnt, trekken de wolken zich boven samen en hangen als een douchegordijn om de krater. Je loopt van de ene in de andere regenbui. Het is even wachten voordat het melkkleurige dampende water zich laat zien, maar de tocht is het meer dan waard. Dertig kilometer noordelijker is er geen wolkje aan de lcht. Tussen de gecultiveerde begroeiing van palmen en bananenbomen staan kleine gekleurde huisjes. Hier wonen de laatste drieduizend Carib-indianen. Het volk waarnaar het Caribische gebid is vernoemd.

Dominica is het laatste Caribische eiland dat is gekoloniseerd door de Europeanen. Dit heeft te maken met de hevige tegenstand van de inheemse Carib-indianen. Een gemeenschap van circa 3000 Carib-indianen leeft momenteel nog steeds aan de Oostkust van Dominica.

Dominica werd in 1978 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. In 1980 kwam de eerste vrouwelijke premier van het Caribisch Gebied, Mary Eugenia Charles, aan de macht. Zij bleef 15 jaar aan de macht.

Plotselinge overstromingen en verwoestende orkanen komen voor op Dominica. De economie van Dominica is in grote mate afhankelijk van de landbouw (bananen) en dus zeer vatbaar voor klimatologische omstandigheden zoals tropische stormen: orkaan Luis bijvoorbeeld verwoestte in 1995 vrijwel de gehele bananenoogst.

Het ontwikkelen van toerisme verloopt stroef vanwege het ontbreken van (zand)stranden en een internationale luchthaven. De regering probeert tevens een financiŽle offshore industrie op te zetten om meer diversificatie tot stand te brengen. De bancaire industrie op Dominica is vatbaar voor witwaspraktijken.

In het algemeen worden de mensenrechten gerespecteerd in Dominica. Een aantal probleemvelden doen zich voor: gebruik van geweld door de politie, slechte omstandigheden in de gevangenis, geweld in de samenleving jegens vrouwen en kinderen, discriminatie van (inheemse) Caribs, met name vrouwelijke Caribs in gemengde huwelijken. De doodstraf wordt wel opgelegd, maar is de laatste zeven jaar niet meer uitgevoerd.

Werelderfgoedlijst Dominica

De werelderfgoedlijst van de UNESCO bevat cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld, en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden.

De Werelderfgoederen in Dominica:
Nationaal park Morne Trois Pitons
bron: Wikipedia


Meer Landenalmanak
Home Landenalmanak
Alle landen
Buurlanden
heel Noord - Midden Amerika
Martinique
Links Dominica
Landenkompas Dominica
Meer links Dominica
Jouw link hier
Reisorganisaties
Sawadee puur reizen
Meer links

Informatie Dominica

Inwoners0,07 miljoen
Oppervlakte751 km≤
BuurlandenGuadeloupe, Martinique,
HoofdstadRoseau
ValutaDOP Dominican Republic Pesos
Koers1 EUR Euro = 38.82 DOP Dominican Republic Pesos
KlimaatTropisch met zware regenbuien en orkanen van juli tot september
Temperatuurgem 28 C in de zomer; gem 25 C in de winterperiode
Beste reisperiode
TaalEngels (officieel), Creools
Tijdverschil-5 uur t.o.v. Nederland
Inentingen
VisumNiet nodig
Geldzaken
Top 5 bezienswaardigheden Dominica

1

Aan de oostkant va het eiland ligt Carib Territory. Hier leven in verschillende dorpen nog zo'n 3.000 oorspronkelijke Carib-indianen

2

Voor de kust komen diverse dolfijnen en walvissoorten voor, waarvan de potvis het gehele jaar te zien is.

3

Dominica is voor vogelliefhebbers en walhalla. Honderzesig verschillend soorten komen er voor.

4

In het Morne Trois Pitons Park kn je een hike maken naar het kokende meer in de vulkaankrater

5

Koel af en spoel het zweet van je af onder de Emerald Waterval. De route er naar toe is overigens ook de moeite waard.Jouw mening over Dominica

Gemiddeld :

0

- Als vakantieland Top 10
- Als avontuurlijk land Top 10
- Geschikt met kinderen Top 10
- Veilig vakantieland Top 10
- Goedkoop vakantieland Top 10
Aantal reacties gegevens :
Ervaringen van reizigers over Dominica

Er is nog geen reiservaring gegeven.
Avontuurlijke rondreizen naar Dominica !

Rondreis zoeker

Er zijn geen groepsreizen voor Dominica gevonden. Op www.rondreizen-vergelijken.nl staan vele rondreizen opgenomen naar andere landen. Klik hier voor het volledige overzicht!

Reistips Dominica

Onderwerp :Door :Datum :
Nieuw ! Tips DominicaWebmaster30-01-2010 23:55Overzicht reistips van alle landenNieuwe reistip toevoegen

naam:Meld jouw tip en klik op "Go!"
Onderwerp :
Tip :
Je naam :
Je e-mail :Geschiedenis Dominica

Dominica werd op 3 november 1493 ontdekt door Christoffel Columbus, tijdens zijn tweede reis naar wat hij dacht dat India was. De naam komt van de dag waarop het eiland werd ontdekt; een zondag, in het Latijn dies domenica. Dominica was het laatste Caribische eiland dat gekoloniseerd werd door Europeanen, voornamelijk vanwege de hevige tegenstand van de oorspronkelijke bewoners, de Cariben Indianen. Frankrijk droeg het bezit in 1763 over aan het Verenigd Koninkrijk, dat er in 1805 een kolonie van maakte. In de jaren zeventig van de 20e eeuw ontstond grote sociale onrust op het eiland. Het werd op 3 november 1978 onafhankelijk. In 1980 kwam een eind aan het toenmalige corrupte bewind, toen Mary Eugenia Charles premier werd. Zij was de eerste vrouwelijk premier van de CaraÔben en bestuurde Dominica tot 1995. Lid van het Britse Gemenebest.

Toen Columbus het eiland ontdekte, woonden er Arowakken en Cariben Indianen. Al snel overleed een groot deel aan de griep en de pokken waarmee ze door de Spanjaarden werden besmet. Tegenwoordig leven nog zo'n 3000 Caraiben Indianen op Dominica als enige pre-Columbus populatie in de oostelijke CaraÔben. bron: minbuza.nl
Gesponsorde links:
Top 10 populairste landen
India
Malta
Egypte
Nederlandse Antillen
Nederland
Cuba
Cyprus
Thailand
ItaliŽ
Griekenland
Alle landen
Afganistan
AlbaniŽ
Andorra
ArgentiniŽ
AustraliŽ
BelgiŽ
Belize
Bhutan
Bolivia
Botswana
BraziliŽ
Bulgarije
Cambodja
Canada
Chili
China
Costa Rica
Cuba
Cyprus
Denemarken
Dominica
Duitsland
Ecuador
Egypte
Engeland
Estland
EthiopiŽ
Finland
Frankrijk
Frans Guyana
Griekenland
Guatemala
Hongarije
Hongkong
Ierland
IJsland
India
Iran
ItaliŽ
Japan
JordaniŽ
Kenia
KirgiziŽ
KroatiŽ
Laos
Lesotho
Letland
Libanon
LibiŽ
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malawi
MaleisiŽ
Mali
Malta
Marokko
Martinique
Mexico
Monaco
Mozambique
NamibiŽ
Nederland
Nederlandse Antillen
Nepal
Nicaragua
Noorwegen
Oeganda
Oman
Oostenrijk
Panama
Peru
Polen
Portugal
Rusland
Schotland
Singapore
SloveniŽ
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Swaziland
SyriŽ
Tanzania
Thailand
Tibet
TsjechiŽ
TunesiŽ
Turkije
Vaticaanstad
Venezuela
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten
Vietnam
Zambia
Zimbabwe
Zuid Afrika
Zweden
Zwitserland

Reisboeken nodig voor Dominica

De Zwerver
Reisboekwinkel de Zwerver webshop voor reisgidsen en landkaarten

Direct naar Dominica? Raadpleeg een van de reisorganisaties!

Husk Wintersport
Husk Wintersport is de nummer 1 op het gebied van budget wintersportvakanties.
De Jong Intra
"haal mťťr uit je wintersport vakantie"
Namaste Reizen
Namastť Reizen organiseert individuele reizen op maat volgens uw eigen wensen.
Suncamp
Suncamp holidays is een Nederlandse specialist in camping- en kampeerreizen met ruim 40 jaar ervaring.
Peter Langhout Reizen
Aantrekkelijke tarieven voor zonvakanties voor on-line boekers

Klik hier voor alle reisaanbieders van zonvakanties op ťťn rij


Tips, ideeen of aanvullingen

Deze website wordt gemaakt voor en door reizigers. Help mee de informatie volledig en up to date te houden. Heb je tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het weten. Heb jij foto's die gebruikt mogen worden, mail naar info(at)landenalmanak(dot)nlLink naar Landenalmanak.nl
Disclaimer
De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.In samenwerking met Veeronline Reisavonturen met foto's en reisverhalen uit meer dan 60 landen.

© 2005-2014, Landenalmanak.nl