BraziliŽFederale Republiek van BraziliŽ


BraziliŽ (officieel de Federale Republiek van BraziliŽ) is een land in Zuid-Amerika, grenzend aan Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Paraguay, ArgentiniŽ, Uruguay en de Atlantische Oceaan. BraziliŽ is met zijn 8,5 miljoen vierkante kilometer het grootste land van Zuid-Amerika (het beslaat bijna de helft van dit continent) en het op vier na grootste ter wereld (alleen Rusland, Canada, China en de Verenigde Staten van Amerika zijn groter).

Brasilia is de hoofdstad sinds 1960; voordien was dit Rio de Janeiro en nog eerder Salvador. Andere grote steden zijn: S„o Paulo, Salvador, Belo Horizonte, Fortaleza, Curitiba, Manaus, Recife, Porto Alegre, Belťm en Goi‚nia.

De republiek BraziliŽ heeft ongeveer 176 miljoen inwoners. Van de bevolking vindt 54% zijn oorsprong in Europa, 39% is gemengd en de Afrikanen vertegenwoordigen 6% van de totale bevolking. Het christendom heeft al eeuwenlang een stevige basis in de Braziliaanse bevolking; 89% is katholiek en 7% protestant. De officiŽle taal is Portugees maar daarnaast wordt er ook, zij het op bescheiden schaal, Spaans, Engels en Frans gesproken. De inwoners van BraziliŽ zijn in het algemeen echte levensgenieters. In de sambamuziek, maar ook in de suikerrietrum, voetballiefde, verrukkelijke keuken en eeuwige vrolijkheid zie je hun hartstocht terug. Ze lijken iedere dag te plukken omdat in een land als BraziliŽ geen zekerheden bestaan. Maar naast deze onbezorgde karaktertrek zijn Brazilianen ook specialist in het mensen inpakken. Ze blinken uit in flirten, bietsen, drukte maken en problemen veroorzaken. En als de zon te fel schijnt of de elektriciteit uitvalt is dat genoeg reden om het werk te staken en naar het strand te trekken voor een luie middag.

Werelderfgoedlijst BraziliŽ

De werelderfgoedlijst van de UNESCO bevat cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld, en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden.

De Werelderfgoederen in BraziliŽ:
Historisch centrum van Ouro Preto
Historisch centrum van Olinda
JezuÔetenmissies van de GuaranŪ (gedeeltelijk in ArgentiniŽ): San Ignacio Mini, Santa Ana, Nuestra SeŮora de Loreto, Santa Maria Mayor, S„o Miguel das Missűes (uitgebreid in 1984)
Historisch centrum van Salvador de Bahia
Heiligdom van Bom Jesus do Congonhas
Nationaal park IguaÁu
Brasilia
Nationaal park Serra da Capivara
Historisch centrum van S„o LuŪs
Historisch centrum van Diamantina
Atlantische woudreservaten aan de Discovery Coast
Zuidoostelijke Atlantische woudreservaten
Beschermd natuurgebied van Pantanal
Beschermd Centraal-Amazone gebied (uitgebreid in 2003)
Beschermde gebieden van de cerrado: Chapada dos Veadeiros en Emas
Braziliaanse Atlantische eilanden: Fernando de Noronha en Atol das Rocas
Historisch centrum van GoiŠs
bron: Wikipedia


Landkaart BraziliŽ
BraziliŽ
Meer Landenalmanak
Home Landenalmanak
Alle landen
Buurlanden
heel Zuid Amerika
Bolivia
Frans Guyana
Peru
Suriname
Venezuela
ArgentiniŽ
Links BraziliŽ
BraziliŽ - Natal
Reisinformatie Brazilie
Olaf Reizen
Vakantieindezon BraziliŽ
Landenkompas BraziliŽ
Rondreis-BraziliŽ met LAS
Reistips BraziliŽ
Brazilie Hotels
Reisgids Willgoto BraziliŽ
Forum BraziliŽ
Meer links BraziliŽ
Jouw link hier
Reisorganisaties
Sawadee puur reizen
Meer links

Informatie BraziliŽ

Inwoners186,1 miljoen
Oppervlakte8.456.510 km≤
BuurlandenBolivia, Colombia, Frans Guyana, Guyana, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay, Venezuela, ArgentiniŽ,
HoofdstadBrasŪlia
ValutaBRL Brazil Reais
Koers1 EUR Euro = 2.70 BRL Brazil Reais
KlimaatTropisch in het Amazone; gematigd op de centrale en zuidelijke hoogvlakten
TemperatuurWeinig siezoenswisselingen. Temperatuur varieert tussen de 18 - 30 C
Beste reisperiodeDe beste reisperiode verschilt per gebied. Regenperiode tijdens wintermaanden (in noorden in het voorjaar).
TaalPortugees
TijdverschilHoofdstad -3 tot -5 uur; Westen -7 uur; oosten -3 uur
InentingenGeadviseerd Gele koorts
VisumNiet nodig voor normale vakantie
GeldzakenDollars goed te wisselen, Pinnen in grote steden mogelijk
Top 5 bezienswaardigheden BraziliŽ

1

Het regenwoud de Amazone

2

De Foz do Iguacu watervallen

3

Serraverde express Trem Curitiba-Moretes

4

Pantanal natuurgebied, met de hoogste concentratie wild van heel Amerika

5

Sugar Loaf en kustlijn Rio de JaneiroJouw mening over BraziliŽ

Gemiddeld :

7.3

- Als vakantieland 9.1Top 10
- Als avontuurlijk land 8.9Top 10
- Geschikt met kinderen 5.4Top 10
- Veilig vakantieland 6.4 Top 10
- Goedkoop vakantieland 6.9 Top 10
Aantal reacties gegevens :10
Ervaringen van reizigers over BraziliŽ

Naam : Matthieu
Reactie : Geweldig land lieve mensen en zeer gastvrij ik ben een maand in de amazone geweest en tussen de bevolking geleefd nu moeten jullie gaan zeer weinig toeristen

Avontuurlijke rondreizen naar BraziliŽ !

Rondreis zoeker
Rondreis Riksja Travel
Alle tijd voor zuid-brazilie
Reisduur: 21 dagen
va Ä 1.683,00
Rondreis Kras
Rondreis bruisend braziliŽ
Reisduur: 15 dagen
va Ä 1.799,00
Rondreis Riksja Travel
Langs highlights naar je hangmat
Reisduur: 16 dagen
va Ä 2.172,00
Rondreis Koning Aap
Rondreis argentiniŽ, paraguay en brazili...
Reisduur: 21 dagen
va Ä 2.645,00
Rondreis FOX Vakanties
16-daagse rondreis betoverend braziliŽ
Reisduur: 16 dagen
va Ä 2.739,00
Rondreis FOX Vakanties
18-daagse privťreis braziliaanse gastvri...
Reisduur: 18 dagen
va Ä 2.747,00
Rondreis Djoser
Rondreis braziliŽ, 21 dagen
Reisduur: 21 dagen
va Ä 2.895,00
Rondreis Baobab
ArgentiniŽ en braziliŽ: overweldigende n...
Reisduur: 24 dagen
va Ä 2.998,00
Rondreis Djoser
BraziliŽ, 21 dagen
Reisduur: 21 dagen
va Ä 3.095,00
Rondreis Djoser
Rondreis braziliŽ amazone, 18 dagen
Reisduur: 18 dagen
va Ä 3.095,00


Er zijn 16 rondreizen naar BraziliŽ gevonden op
www.rondreizen-vergelijken.nl. Klik hier voor het complete overzicht!


Reistips BraziliŽ

Onderwerp :Door :Datum :
Christus de Verlosser Rio de Janeirowww.world-photos.eu23-03-2013 22:27
Nieuw ! Tips BraziliŽWebmaster31-01-2010 02:27Overzicht reistips van alle landenNieuwe reistip toevoegen

naam:Meld jouw tip en klik op "Go!"
Onderwerp :
Tip :
Je naam :
Je e-mail :Geschiedenis BraziliŽ

Rond 1500 kwam de Portugees Pedro Alvares Cabral waarschijnlijk als eerste Europeaan op BraziliŽ terecht. Hij eiste het gebied waaruit BraziliŽ zou ontstaan op voor de Portugese kroon. Later trachtten ook andere Europese mogendheden, waaronder de Republiek der Zeven Vereenigde Nederlanden, voet aan de grond te krijgen op het huidige grondgebied van BraziliŽ. Van 1624 tot 1654 oefende Nederlanders de macht uit in het noordoosten van BraziliŽ, tot zij door Portugese planters en handelaren werd verdreven. Het eerste exportartikel uit het gebied was Ďbrazilwoodí, waaraan BraziliŽ haar huidige naam dankt.

Ten tijde van de ontdekking van Cabral woonden er naar schatting tussen de twee en zes miljoen Indianen verspreid over BraziliŽ. Slavernij werd onder het Portugese koloniale bestuur een pijler van de economie. Vele indianen stierven door mishandeling, het zware werk maar vooral door de door Europeanen meegebrachte ziekten. Vandaag de dag zijn er minder dan tweehonderd duizend indianen, zij leven teruggedrongen in de binnenlandse jungle.

In 1808 vluchtte de Portugese koninklijke familie voor Napoleon naar BraziliŽ en vestigde de regering in Rio de Janeiro. Nadat koning Dom Jo„o VI in 1821 naar Portugal was teruggekeerd, riep diens zoon op 7 september 1822 de onafhankelijkheid van BraziliŽ uit. Hij werd gekroond tot keizer Dom Pedro I. Daarmee werd BraziliŽ de enige monarchie op het Zuid Amerikaanse continent. In 1831 deed hij afstand van de troon en keerde terug naar Portugal. Zijn zoon, Dom Pedro II, regeerde van 1840 tot 1889. Tijdens de laatste twee decennia van zijn regeerperiode stonden zowel de slavernij als de monarchie ter discussie. In 1888 werd de slavernij volledig afgeschaft. De republiek werd uitgeroepen in 1889 en in 1891 kreeg het land een federale grondwet, grotendeels gelijk aan de Amerikaanse Constitutie.

Vanaf 1875 kwam een immigratiegolf op gang, aanvankelijk vooral uit Europa en het Midden-Oosten, later ook uit Japan; de grootste groep Japanners buiten Japan bevindt zich in S„o Paulo. Tot 1960 liep het totaal aantal immigranten op vijf miljoen mensen.

BraziliŽ kende afwisselend autoritaire en democratische regeringen, met democratische perioden van 1889 tot 1937 en van 1945 tot 1964 en na 1985. Vanaf het begin van de jaren zestig van de twintigste eeuw kreeg het land te kampen met hoge inflatie en economische stagnatie. De roep om landhervorming nam toe. In 1964 grepen de militairen de macht. De militaire regeringen werden vanaf de jaren zeventig geconfronteerd met een groeiende burgerlijke en kerkelijke oppositiebeweging. Zij gaven geleidelijk toe aan de eisen van de oppositie. De overgang naar een burgerlijke regering werd voltooid in 1989, toen Fernando Collor de Mello tot president werd gekozen. Hij was de eerste democratisch gekozen president in 29 jaar. Fernando Henrique Cardoso, de minister van FinanciŽn onder het volgende presidentschap van Itamar Franco, slaagde erin monetaire stabiliteit tot stand te brengen met het zogenaamde Plano Real (geÔntroduceerd op 19 juli 1994). De inflatie daalde van vijfduizend procent op jaarbasis aan het einde van 1993 tot zes procent in 1997. Cardoso werd in oktober 1994 gekozen tot president en in 1998 herkozen voor een tweede ambtstermijn. In oktober 2002 werd de oud-vakbondsman Luiz InŠcio ďLulaĒ da Silva van de Arbeiderspartij (Partido dos Trabalhadores) met een grote meerderheid van de stemmen gekozen tot nieuwe president van BraziliŽ. Op 1 januari 2003 werd hij geÔnaugureerd. Lula zette in op meer werkgelegenheid en de strijd tegen de honger onder de arme bevolking. bron: minbuza.nl
Gesponsorde links:
Top 10 populairste landen
India
Malta
Egypte
Nederlandse Antillen
Nederland
Cuba
Cyprus
Marokko
Thailand
Engeland
Alle landen
Afganistan
AlbaniŽ
Andorra
ArgentiniŽ
AustraliŽ
BelgiŽ
Belize
Benin
Bhutan
Bolivia
Botswana
BraziliŽ
Bulgarije
Cambodja
Canada
Chili
China
Costa Rica
Cuba
Cyprus
Denemarken
Dominica
Duitsland
Ecuador
Egypte
Engeland
Estland
EthiopiŽ
Finland
Frankrijk
Frans Guyana
Griekenland
Guatemala
Hongarije
Hongkong
Ierland
IJsland
India
Iran
ItaliŽ
Japan
JordaniŽ
Kenia
KirgiziŽ
KroatiŽ
Laos
Lesotho
Letland
Libanon
LibiŽ
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Madagaskar
Malawi
MaleisiŽ
Mali
Malta
Marokko
Martinique
Mexico
Monaco
Montenegro
Mozambique
NamibiŽ
Nederland
Nederlandse Antillen
Nepal
Nicaragua
Noorwegen
Oeganda
Oman
Oostenrijk
Panama
Peru
Polen
Portugal
Rusland
Schotland
Singapore
SloveniŽ
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Swaziland
SyriŽ
Tanzania
Thailand
Tibet
Togo
TsjechiŽ
TunesiŽ
Turkije
Vaticaanstad
Venezuela
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten
Vietnam
Zambia
Zimbabwe
Zuid Afrika
Zweden
Zwitserland

Reisboeken nodig voor BraziliŽ

De Zwerver
Reisboekwinkel de Zwerver webshop voor reisgidsen en landkaarten

Direct naar BraziliŽ? Raadpleeg een van de reisorganisaties!

Bizztravel
Bizztravel biedt scherpgeprijsde sneeuwvakanties naar Frankrijk, Oostenrijk en ItaliŽ.
Sawadee puur reizen
Reis met kleine groepen langs bijzondere routes. Sawadee, ervaar het verschil !
SNP Wandelreizen
Van lichte hotelwandelreizen tot pittige wildernistrekkings. SNP Wandelvakanties
Cheaptickets.nl
Het meest complete aanbod van vluchten tegen de allerbeste prijzen.
Shoestring
Shoestring. Hoe ver kun je gaan? Is reizen je passie? Ga dan met Shoestring op avontuur!

Klik hier voor alle reisaanbieders van zonvakanties op ťťn rij


Tips, ideeen of aanvullingen

Deze website wordt gemaakt voor en door reizigers. Help mee de informatie volledig en up to date te houden. Heb je tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het weten. Heb jij foto's die gebruikt mogen worden, mail naar info(at)landenalmanak(dot)nlLink naar Landenalmanak.nl
Disclaimer
De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.In samenwerking met Veeronline Reisavonturen met foto's en reisverhalen uit meer dan 60 landen.

© 2005-2015, Landenalmanak.nl