EstlandLandeninformatie Estland


Bron : http://www.veeronline.nl
De oude stadsmuur van Tallinn
Estland is een land in Noordoost-Europa, dat in het westen wordt begrensd door de Oostzee, in het noorden door de Finse Golf, in het oosten door Rusland en in het zuiden door Letland. Het is de noordelijkste en de kleinste van de drie Baltische landen, en het onderscheidt zich van het middelste Baltische land Letland in de eerste plaats door de taal, die Finoegrisch is en niet Baltisch.

Estland heeft in totaal 561 kilometer aan landsgrenzen. De kustlijn is vele malen langer en meet 3794 km. Er zijn drie grote rivieren: de Emajűgi, de Pšrnu en de Narva. Alleen de Emajűgi en de Narva worden bevaren.

Estland is een overwegend vlak land, waarvan de noordkust echter op veel plaatsen steil uit zee oprijst, en dat in het zuidoosten overgaat in heuvelland. Hier ligt dan ook de hoogste berg van Estland, Suur Munamšgi (Grote Eierberg, 318 m), die net iets lager is dan de hoogste van Nederland. De oostgrens met Rusland wordt grotendeels gevormd door het Peipusmeer (3555 km≤) en het Meer van Pskov, en noordelijker door de rivier de Narva. Alleen in het zuiden heeft Estland geen natuurlijke grens.

Westelijk en noordelijk van Estland liggen honderden eilanden, waarvan het overgrote deel onbewoond is, waarvan sommige door de Sovjet-Unie als militair terrein zijn gebruikt. De grootste eilanden zijn Saaremaa en het dichtbeboste Hiiumaa, beide met een herkenbaar eigen karakter. Deze beide eilanden vormen eigen provincies. Kleinere bewoonde eilanden zijn Muhu, Vormsi, Abruka, Kihnu en Ruhnu.

bron Wikipedia
Bron : Benno Kuppler (www.we-wi-we.de)
TallinnMeer foto's van Estland op www.worldphotos.nl
Werelderfgoedlijst Estland

Bron : C
Het centrum van Tallinn
De werelderfgoedlijst van de UNESCO bevat cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld, en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden.

De Werelderfgoederen in Estland:
Historisch centrum van Tallinn (uitgebreid in 2008)
Geodetische boog van Struve (in Wit-Rusland, Estland, Finland, Letland, Litouwen, Noorwegen, MoldaviŽ, Rusland, Zweden en OekraÔne)
bron: Wikipedia


Bron : Benno Kuppler (www.we-wi-we.de)
Vanuit Tallinn kun je eenvoudig oversteken naar Helsinki
Landkaart Estland
Estland
Meer Landenalmanak
Home Landenalmanak
Alle landen
Buurlanden
heel Europa
Finland
Letland
Rusland
Links Estland
Estland
Reizendoejezo - Estland
Baltic-Info Estland
Landenkompas Estland
Meer links Estland
Jouw link hier
Reisorganisaties
Sawadee puur reizen
Meer links

Informatie Estland

Inwoners1,33 miljoen
Oppervlakte45.227 km≤
BuurlandenFinland, Letland, Rusland,
HoofdstadTallinn
ValutaEEK Estonia Krooni
Koers1 EUR Euro = 15.64 EEK Estonia Krooni
KlimaatLandklimaat: koude winters, warme zomers
Temperatuur
Beste reisperiodeJuni en augustus
TaalEsts
Tijdverschil
InentingenNee
VisumNee
GeldzakenPinnen goed mogelijk in de grotere steden
Top 5 bezienswaardigheden Estland

1

Het sprookjesachtige Tallinn is een oude Hanzestad. Al vanaf 2500 voor Christus bestond er op de plaats een nederzettingBron : Benno Kuppler (www.we-wi-we.de)

2

Het Nationaal Park Lahemaa vormt met vier eilanden en verschillende baaien een prachtige groene kust.

3

Tartu is een oude universiteitsstad in het zuiden van Estland. Naast het bruisend studentenleven biedt de stad onderdak aan diverse musea,

4

Het Kadriorgpaleis, het paleis aan zee, gelegen in het district ten noorden van Tallinn.

5

De twee kastelen met een rivier ertussen toont nadrukkelijk de overgang tussen Estland en Rusland. Helaas is Narva in WO II flink gebombardeerd.Leuke tip

Bron : http://www.veeronline.nl
Van de gebaande paden een burchtkerk op het eiland Saaremaa
Estland kent veel fietsroutes door prachtige, geordende en ongerepte, natuur. Ga je van de route af, dan kom je op minder begaanbare wegen, maar dan is het juist leuk als je een mountainbike hebt. Fietsen is misschien wel de leukste manier van sporten in Estland.Jouw mening over Estland

Gemiddeld :

6.2

- Als vakantieland 6.3Top 10
- Als avontuurlijk land 7.3Top 10
- Geschikt met kinderen 5.7Top 10
- Veilig vakantieland 6.7 Top 10
- Goedkoop vakantieland 5 Top 10
Aantal reacties gegevens :3
Ervaringen van reizigers over Estland

Naam : Roel Schaap
Reactie : Wanneer iemand aan Estland denkt, dan denkt men vaak aan een grijs-grauwig land waar het altijd koud is, terwijl dit juist niet zo is. Wanneer je van plan bent om een reis naar Estland te maken in de maanden juli - augustus, dan kan je temperaturen verwachten van ongeveer 30 graden (en anders wel 25 graden bij minder goed weer!). Het is nogal opmerkenswaardig dat veel mensen denken dat Estland een grijze kale vlakte is, terwijl de feiten vrij duidelijk zullen zijn: 40% van Estland is bebost (aan de kust is het percentage zelfs 70%). Het zal dan ook iedereen opvallen wat voor prachtige natuur dit land allemaal te bieden heeft. Dat de Esten zo trots zijn als een pauw op hun (kleine) hoofdstad Tallinn, is zeker niet onterecht. Integendeel zelfs, met zo\'n 400.000 inwoners (1/3 van Estland), is Tallinn het best bewaarde middeleeuwse stadskern van Europa. Estland mag dus op z\'n minst spreken over een prachtig en historische stad. Bovendien liggen de prijzen veel lager dan in Nederland, zo kan je voor weinig geld met de taxi ergens in Tallinn naar toe. Op dit moment (2011) pompt men in Estland veel geld in het openbaar vervoer voor nieuwe bussen en trams. Estland is sowieso de moeite waard om het te gaan bezichtigen. Het is dan vooral een aanrader om een auto te huren (om bijvoorbeeld voor 8 dagen het land te gaan bezichtigen). De wegen zijn goed onderhouden en de Esten rijden zelf netjes en vooral gecorrigeerd. Dure auto\'s zijn voor de Esten erg belangrijk, dat vormt immers een status om bij de wereld te horen. Voor sommige Esten is het zelfs zo belangrijk, dat het een huis op wielen is geworden. Overigens speelt zich dit niet alleen in Estland af, maar ook in andere landen zoals Letland, Litouwen en Oekraine is een dure auto aanschaffen een \'must\'. Tot slot zijn de Esten vriendelijke mensen (vriendelijker dan in Letland en Litouwen). Iedereen probeert zijn woordje Engels goed over te laten komen en ze zullen altijd bereid zijn je te helpen. In Estland is ook Skype uitgevonden en daar zijn de Esten supertrots op. Uiteindelijk kan ik alleen maar met vol lof praten over Estland. Het is een interessante en leuke ervaring om het land te mogen ontdekken (vooral voor natuurliefhebbers). Een leuk voordeel is trouwens dat Estlands sinds 2011 met de Euro betaald, geld inruilen hoeft dus niet meer!

Avontuurlijke rondreizen naar Estland !

Rondreis zoeker
Rondreis Kras
Rondreis baltische staten compleet
Reisduur: 12 dagen
va Ä 899,00
Rondreis Djoser
Fietsvakantie baltische staten, 9 dagen
Reisduur: 9 dagen
va Ä 1.295,00
Rondreis Djoser
Rondreis litouwen, letland, estland & st...
Reisduur: 15 dagen
va Ä 1.395,00
Rondreis Koning Aap
Rondreis estland, letland en litouwen - ...
Reisduur: 15 dagen
va Ä 1.495,00
Rondreis Djoser
Rondreis litouwen, letland, estland & ru...
Reisduur: 18 dagen
va Ä 1.645,00


Er zijn 5 rondreizen naar Estland gevonden op
www.rondreizen-vergelijken.nl. Klik hier voor het complete overzicht!


Reistips Estland

Onderwerp :Door :Datum :
De vuurtoren van Saare op het eiland Saaremaawww.world-photos.eu18-09-2013 10:38
Catacomben onder oud Tallinnwww.world-photos.eu12-05-2013 00:24
Nieuw ! Tips EstlandWebmaster30-01-2010 16:42Overzicht reistips van alle landenNieuwe reistip toevoegen

naam:Meld jouw tip en klik op "Go!"
Onderwerp :
Tip :
Je naam :
Je e-mail :Geschiedenis Estland

Bron : http://www.veeronline.nl
Op het eiland Saaremaa is zwaar gevochten tijden WOII
Net als de Finnen en de Hongaren behoren de Esten tot de Finoegrische taalgroep. Tot de 13e eeuw waren de Esten onafhankelijk, daarna werden zij, evenals andere bevolkingen van Hanzelanden bestuurd door verschillende overheersers. In Hanzeverband nam de scheepvaart vanuit de Lage Landen op Reval (het huidige Tallinn) en andere Oostzeehavens halverwege de 17e eeuw fors toe en kwam te boek te staan als de 'moedernegotie'. Vanaf 1710 maakte Estland deel uit van het Russische Rijk. Tegelijk met de val van tsaristisch Rusland in 1917 ontstond voor de Esten een kans op autonomie. Onafhankelijkheid werd uiteindelijk op 24 februari 1918 uitgeroepen (deze dag geldt nog altijd als nationale feestdag). Tijdens WO-I werd Estland door de Duitsers bezet. In het voorjaar van 1919 werd de onafhankelijkheid hersteld.

Bij het uitbreken van WO-II probeerden de Baltische Staten aanvankelijk neutraal te blijven. Nazi Duitsland en de Sovjet-Unie sloten echter in augustus 1939 een non-agressie verdrag, het zgn. Molotov-Ribbentrop pact, dat Estland in de invloedsfeer van de Sovjet-Unie plaatste. Nog geen jaar na ondertekening van dit pact trok het Rode Leger Estland binnen. Na schijnverkiezingen trad een parlement aan dat toetreding tot de Sovjet-Unie vroeg. In korte tijd voerden de Sovjets massadeportaties van Esten naar SiberiŽ uit, evenals de onteigening van eigendommen en de introductie van Sovjetbestuur. Een jaar later bezetten Duitse troepen Estland. De Duitse bezetting duurde tot september 1944, waarna het Sovjetleger het land weer bezette. Een lange periode van 'sovjetisering' brak aan.

Gedurende de jaren '70 en '80 werden onderwerpen als russificatie en milieuvervuiling onderwerp van heftig debat. Het 'Glasnost' en 'Perestrojka' beleid van Michael Gorbatsjov stond dergelijke discussies toe. In november 1989 verklaarde de Estse Opperste Sovjet de beslissing toe te treden tot de Sovjet-Unie nietig, daar deze onder dwang tot stand was gekomen. Op 20 augustus 1990 bezetten Sovjet troepen de televisietoren van Tallinn hetgeen niet kon verhinderen dat een resolutie werd aangenomen die de volledige en onmiddellijke onafhankelijkheid uitriep. In de loop van 1991 herstelde Estland diplomatieke betrekkingen met de meeste landen. De grondwet werd in een referendum, waarbij alleen zij die voor 1940 de Estse nationaliteit hadden en hun nakomelingen mochten stemmen, met overweldigende meerderheid (91%) aangenomen. bron: minbuza.nl
Gesponsorde links:
Top 10 populairste landen
India
Malta
Egypte
Nederlandse Antillen
Nederland
Cuba
Cyprus
Marokko
Thailand
Engeland
Alle landen
Afganistan
AlbaniŽ
Andorra
ArgentiniŽ
AustraliŽ
BelgiŽ
Belize
Benin
Bhutan
Bolivia
Botswana
BraziliŽ
Bulgarije
Cambodja
Canada
Chili
China
Costa Rica
Cuba
Cyprus
Denemarken
Dominica
Duitsland
Ecuador
Egypte
Engeland
Estland
EthiopiŽ
Finland
Frankrijk
Frans Guyana
Griekenland
Guatemala
Hongarije
Hongkong
Ierland
IJsland
India
Iran
ItaliŽ
Japan
JordaniŽ
Kenia
KirgiziŽ
KroatiŽ
Laos
Lesotho
Letland
Libanon
LibiŽ
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Madagaskar
Malawi
MaleisiŽ
Mali
Malta
Marokko
Martinique
Mexico
Monaco
Montenegro
Mozambique
NamibiŽ
Nederland
Nederlandse Antillen
Nepal
Nicaragua
Noorwegen
Oeganda
Oman
Oostenrijk
Panama
Peru
Polen
Portugal
Rusland
Schotland
Singapore
SloveniŽ
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Swaziland
SyriŽ
Tanzania
Thailand
Tibet
Togo
TsjechiŽ
TunesiŽ
Turkije
Vaticaanstad
Venezuela
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten
Vietnam
Zambia
Zimbabwe
Zuid Afrika
Zweden
Zwitserland

Reisboeken nodig voor Estland

De Zwerver
Reisboekwinkel de Zwerver webshop voor reisgidsen en landkaarten

Direct naar Estland? Raadpleeg een van de reisorganisaties!

Namaste Reizen
Namastť Reizen organiseert individuele reizen op maat volgens uw eigen wensen.
Schipholtickets
SchipholTickets.nl: Voor de allerlaatste vliegtuigstoelen!
Sawadee puur reizen
Reis met kleine groepen langs bijzondere routes. Sawadee, ervaar het verschil !
Peter Langhout Reizen
Aantrekkelijke tarieven voor zonvakanties voor on-line boekers
Shoestring
Shoestring. Hoe ver kun je gaan? Is reizen je passie? Ga dan met Shoestring op avontuur!

Klik hier voor alle reisaanbieders van zonvakanties op ťťn rij


Tips, ideeen of aanvullingen

Deze website wordt gemaakt voor en door reizigers. Help mee de informatie volledig en up to date te houden. Heb je tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het weten. Heb jij foto's die gebruikt mogen worden, mail naar info(at)landenalmanak(dot)nlLink naar Landenalmanak.nl
Disclaimer
De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.In samenwerking met Veeronline Reisavonturen met foto's en reisverhalen uit meer dan 60 landen.

© 2005-2015, Landenalmanak.nl