Zuid Afrikajy sal geniet van die land se skoonheid


Bron : http://www/veeronline.nl
De Tafelberg bij Kaapstad
Zuid-Afrika (Afrikaans: Suid-Afrika, Engels: South Africa of in het Zuid-Afrikaans-Engels: Seffrica, Noord-Sotho: Afrika borwa), is een land dat, zoals de naam al doet vermoeden, aan de zuidpunt van Afrika ligt.

Zuid-Afrika heeft een enorme verscheidenheid aan natuurparken. Bij Umhlanga Rocks aan de oostkust zwemmen haaien en in het prachtige Hluhluwe-Umfolozi leven maar liefst 1800 neushoorns. In Kosi Bay kun je met een kano langs nijlpaarden peddelen. En in Blyde River Canyon met zijn watervallen en grillige rotsformaties is het ene panorama nog mooier dan het andere. Zo biedt uitkijkpunt ‘Gods Window’ een hemels uitzicht. Sta versteld van olifanten, giraffen, leeuwen en buffels in hun volledig natuurlijke omgeving in de wildernis van Timbavati en het Krugerpark.

Bezoek prachtige kustgebieden aan de Atlantische of Indische Oceaan. Geniet van het magnifieke uitzicht over de Knysna Lagune of Plettenberg Bay van waar je dolfijnen en walvissen kan zien. Of ga naar de uitgestrekte lagune St. Lucia waar nijlpaarden en krokodillen in grote aantallen leven, de stranden van Durban of het nationale park Tsitsikamma.
Bron : http://www/veeronline.nl
Een giraffe in het KrugerparkMeer foto's van Zuid Afrika op www.worldphotos.nl
Werelderfgoedlijst Zuid Afrika

Bron : http://www.veeronline.nl
Kaap de Goede Hoop
De werelderfgoedlijst van de UNESCO bevat cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld, en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden.

De Werelderfgoederen in Zuid Afrika:
Moeraslandpark Greater St. Lucia
Robbeneiland
N De gebieden met fossielen van hominides in Sterkfontein, Swartkrans, Kromdraai en omgeving (de wieg van de mensheid) (uitgebreid in 2005)
N Nationaal park Drakensberg
Cultureel landschap Mapungubwe
De beschermde gebieden van de Floraregio van de Kaap
Vredefortkrater
Het Cultureel en botanisch landschap van Richtersveld
bron: Wikipedia


Bron : http://www/veeronline.nl
De Panaramaroute
Landkaart Zuid Afrika
Zuid Afrika
Meer Landenalmanak
Home Landenalmanak
Alle landen
Buurlanden
heel Afrika
Botswana
Mozambique
Namibië
Swaziland
Zimbabwe
Lesotho
Links Zuid Afrika
Zuid Afrika
Vakantie Zuid-Afrika
Vakantie naar Zuidafrika
Rondreis zuid-afrika
Reisinfo Zuid Afrika
Rondreizen Zuid-Afrika
Landenkompas Zuid Afrika
Reisavontuur Zuid Afrika
Info over Zuid-Afrika
Zuid Afrika Informatie
Meer links Zuid Afrika
Jouw link hier
Reisorganisaties
Sawadee puur reizen
Meer links

Informatie Zuid Afrika

Inwoners42,7 miljoen
Oppervlakte1.221.038 km²
BuurlandenBotswana, Mozambique, Namibië, Swaziland, Zimbabwe, Lesotho,
HoofdstadTshwane (voorheen Pretoria geheten)
ValutaZAR South Africa Rand
Koers1 EUR Euro = 9.06 ZAR South Africa Rand
KlimaatGematigd klimaat, warm en zonnig, over het algemeen droge winters
Temperatuur's Zomers gemiddeld 26 C; 's Winters 18 C
Beste reisperiodeVan Juni tot oktober
TaalAfrikaans, Engels, Ndebele, Noord-Sotho, Zuid-Sotho, Swasi, Tonga, Rswana,
Tijdverschil+1 uur
InentingenVerplicht
VisumNee
Geldzaken
Top 5 bezienswaardigheden Zuid Afrika

1

Dankzij de grote variëteit aan wildlife is het Kruger National Park de meest bezochte attractie van Zuid AfrikaBron : Maurizio (http://www.signorile.org)

2

In het Addo Elephant Park struinen ruim 300 olifanten rond een een gebied van ruim 100.000 ha.Bron : Maurizio (http://www.signorile.org)

3

Kaapstad behoort tot een van de mooiste steden van de wereld. Het ligt op een schiereiland aan de Tafelberg en de Tafelbaai.Bron : http://www/veeronline.nl

4

Soweto (SOuth WEstern TOwnship) is de bekenste township van Zuid Afrika.Bron : http://www/veeronline.nl

5

De tuinroute (Garden Route) ligt aan de zuid-west kust van Zuid Afrika en is een prachtige kuststreek met diepe baaien, kliffen en lange zandstranden.Bron : http://www/veeronline.nlLeuke tip

Bron : -
De Blue train rijdt door het landschap
Met de bekende 'Blue Train' bereis je Zuid Afrika in 24 per stoomtrein van Pretoria naar Kaapstad. Onderweg doorkruis je het indrukwekkende Zuid Afrikaanse landschap. Binnen is een prima bediening en accommodatie. De stoomtrein is nostalgisch, maar biedt voldoende luxe. Reserveer tijdig voor een trip per stoomtrein.Vervelend in Zuid Afrika

Bron : -
Een waarschuwing op onveilige plekken
Criminaliteit komt voor in iedere grote stad. Neem dus ook wanneer je bijvoorbeeld in metropool Kaapstad bent op z'n minst voorzorgsmaatregelen. Laat geen waardevolle spullen achter in je auto en loop niet over straat met veel geld. Wees extra waakzaam wanneer de avond valt en je door verlaten delen van de stad rijdt met de auto. Als het rustig is hoef je niet voor rood licht te stoppen omdat er geregeld overvallen plaats vinden. Houd altijd de deur op slot. Met name in de townships, de arme buurten aan de rand van de stad komt veel criminaliteit voor.Jouw mening over Zuid Afrika

Gemiddeld :

8.3

- Als vakantieland 9.5Top 10
- Als avontuurlijk land 9.3Top 10
- Geschikt met kinderen 8.3Top 10
- Veilig vakantieland 6.3 Top 10
- Goedkoop vakantieland 8 Top 10
Aantal reacties gegevens :4
Ervaringen van reizigers over Zuid Afrika

Naam : jani
Reactie : Prachtige natuur! Een absoluut hoogtepunt is de walvissentrek van mei tot ca. oktober aan de zuidkaap. Bij Hermanus kan je vanaf de wal tientallen whales spotten. Dit land is echter sociaal en economisch ziek. De criminaliteit en onveiligheid is verschrikkelijk. Goed uitkijken en laat je goed voorlichten. Een degelijke voorbereiding kan grote problemen voorkomen
Naam : marrit
Reactie : ik vind zuid-afrika een mooi land omdat mijn tante er voor een jaar op vakantie is

Avontuurlijke rondreizen naar Zuid Afrika !

Rondreis zoeker
Rondreis Kuoni
South africa adventure johannesburg-kaap...
Reisduur: 20 dagen
va € 1.029,00
Rondreis Riksja Travel
Eastern nature trail
Reisduur: 16 dagen
va € 1.155,00
Rondreis Kuoni
Best of africa (dar es salaam johannesbu...
Reisduur: 19 dagen
va € 1.215,00
Rondreis Baobab
Zuid-afrika : van krokodillen tot draken...
Reisduur: 14 dagen
va € 1.298,00
Rondreis FOX Vakanties
9-daagse privéreis citytrip kaapstad
Reisduur: 9 dagen
va € 1.329,00
Rondreis Kras
Rondreis 'skitterend' zuid-afrika
Reisduur: 16 dagen
va € 1.329,00
Rondreis Kuoni
Best of south africa
Reisduur: 15 dagen
va € 1.371,00
Rondreis Kuoni
South africa adventure (accommodated)
Reisduur: 20 dagen
va € 1.412,00
Rondreis Kras
Rondreis zuid-afrika - classic south afr...
Reisduur: 17 dagen
va € 1.449,00
Rondreis FOX Vakanties
17-daagse privéreis grandioos zuid-afrik...
Reisduur: 17 dagen
va € 1.465,00


Er zijn 88 rondreizen naar Zuid Afrika gevonden op
www.rondreizen-vergelijken.nl. Klik hier voor het complete overzicht!


Reistips Zuid Afrika

Onderwerp :Door :Datum :
Kaap de Goede Hoopwww.world-photos.eu01-09-2013 01:54
Valley of Desolation bij Graaff Reinetwww.world-photos.eu15-07-2013 00:25
De Tafelberg van Cape Townwww.world-photos.eu08-04-2013 01:15
Het Krugerparkwww.world-photos.eu23-03-2013 22:25
Nieuw ! Tips Zuid AfrikaWebmaster30-01-2010 21:24Overzicht reistips van alle landenNieuwe reistip toevoegen

naam:Meld jouw tip en klik op "Go!"
Onderwerp :
Tip :
Je naam :
Je e-mail :Geschiedenis Zuid Afrika

Bron : http://www.veeronline.nl
De Nobelprijs winnaars op één rij
De geschiedenis van Zuid-Afrika is sterk beïnvloed door de aanwezigheid van zeer van elkaar verschillende volken en culturen. De eersten die zich er vestigden, waren leden van de zogenaamde Khoisan-talengroep. Een klein aantal van hen leeft tegenwoordig nog in het westen van Zuid-Afrika. Later, vanaf 300 jaar na Christus, trokken tal van bantoe-talen-sprekende volken het gebied binnen vanuit centraal Afrika. Het merendeel van de zwarte bevolking van het huidige Zuid-Afrika, onder andere Zoeloe-, Xhosa-, Tswana- Soetoe, en Venda-sprekers, behoort tot deze groep en leeft met name in het oosten en midden van het land.

Hoewel Portugese ontdekkingsreizigers al in de 16e eeuw de kust van Zuid-Afrika bereikt hadden, waren de eerste Europeanen die zich in 1652 permanent vestigden in Zuid-Afrika leden van de Verenigde Oost Indische Compagnie, onder leiding van Jan van Riebeeck. Hun vestiging op Kaap de Goede Hoop was aanvankelijk bedoeld als provisiestation op de handelsroute naar het verre oosten. Al snel echter ontstonden bloeiende boerenbedrijven en arriveerden er meer en meer Europeanen, niet alleen uit Nederland, maar ook uit Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Mede door de grote invloed van de Britten in de Kaapkolonie en Natal, trokken de “Boeren” halverwege de 19e eeuw verder noordwaarts. Tijdens deze “Grote Trek”, werden verschillende oorlogen gevoerd met de lokale bevolking, waarbij met name de Zoeloe's veel weerstand boden. De ontdekking van diamanten verslechterde de toch al stroeve relatie tussen de Britten en de Boeren, en leidde uiteindelijk tot de Anglo-Boeren oorlogen aan het eind van de 19e/ begin 20e eeuw. Toen de Britten zegevierden werden de twee onafhankelijke Boerenstaten, Transvaal en Oranjevrijstraat, samen met de Britse koloniën ingelijfd bij het Britse rijk. In 1910 kreeg het gebied zelfbestuur in de vorm van de Unie van Zuid-Afrika, waarbij alle politieke macht bij blanken lag.

In 1948 kwam de National Party (NP) aan de macht en werd een begin gemaakt met het formele apartheidsbeleid, dat een nog strikter blanke overheersing voorstond en voor absolute scheiding van rassen was. Begin jaren zestig werden het African National Congress (ANC) en het Pan African Congress (PAC) verboden en werden anti-apartheidsleiders zoals Nelson Mandela gevangen gezet. In 1961 verklaarde de NP Zuid-Afrika tot zelfstandige republiek. Een jaar later stapte het land, mede vanwege internationale protesten tegen het apartheidsbeleid, uit het Britse Gemenebest. Hoewel anti-apartheidsgroeperingen ondergronds hun verzet doorzetten en de spanningen voortdurend hoog opliepen, werden er pas echte veranderingen doorgevoerd vanaf het eind van de jaren tachtig, na de val van de Berlijnse muur en mede onder internationale druk. De toenmalige president De Klerk hief het verbod op de anti-apartheidsbewegingen op. Op 11 februari 1990 werd Nelson Mandela vrijgelaten. In de jaren die volgden werd het apartheidsregime ontmanteld. In 1994, in de eerste niet-raciale en democratische verkiezingen van het land, werd Nelson Mandela tot president verkozen, aan het hoofd van een op nationale verzoening gerichte tijdelijke coalitie, de Government of National Unity (GNU), die de overgang van een racistisch minderheidsregime naar een meerderheidsregime moest bewerkstelligen. De NP nam deel aan deze coalitie, maar zij trok zich in 1996 terug uit onvrede over de nieuwe grondwet, en werd vervolgens oppositiepartij met F.W. de Klerk als officiële leider. Door hoogoplopende conflicten tussen het ANC en de IFP vonden regelmatig heftige politieke geweldsuitbarstingen plaats, die van 1985 tot aan de verkiezingen in 1994 aan meer dan 12.000 mensen het leven hebben gekost. Ten behoeve van de nationale verzoening richtte de regering de Waarheidscommissie ofwel The Truth and Reconciliation Commission (TRC) onder leiding van aartsbisschop Desmond Tutu op. Het op verzoening gerichte beleid en het werk van de TRC werd in de eerste jaren ondermeer bemoeilijkt door binnenlandse gewelddadigheden, die overigens niet alleen politiek van aard waren. In Zuid-Afrika is er veel criminaliteit (waaronder moorden, (roof-)overvallen en seksueel geweld). Een andere uitdaging voor de jonge democratie bestond uit de decentralisatie van de macht. De negen provincies en andere lokale bestuurseenheden werden pas met de totstandkoming van de nieuwe grondwet opgericht, en moeten in de praktijk nog een duidelijke rol ontwikkelen ten opzichte van de federale overheid. bron: minbuza.nl
Gesponsorde links:
Top 10 populairste landen
India
Malta
Egypte
Nederlandse Antillen
Nederland
Cuba
Cyprus
Marokko
Thailand
Engeland
Alle landen
Afganistan
Albanië
Andorra
Argentinië
Australië
België
Belize
Benin
Bhutan
Bolivia
Botswana
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Chili
China
Costa Rica
Cuba
Cyprus
Denemarken
Dominica
Duitsland
Ecuador
Egypte
Engeland
Estland
Ethiopië
Finland
Frankrijk
Frans Guyana
Griekenland
Guatemala
Hongarije
Hongkong
Ierland
IJsland
India
Iran
Italië
Japan
Jordanië
Kenia
Kirgizië
Kroatië
Laos
Lesotho
Letland
Libanon
Libië
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Madagaskar
Malawi
Maleisië
Mali
Malta
Marokko
Martinique
Mexico
Monaco
Montenegro
Mozambique
Namibië
Nederland
Nederlandse Antillen
Nepal
Nicaragua
Noorwegen
Oeganda
Oman
Oostenrijk
Panama
Peru
Polen
Portugal
Rusland
Schotland
Singapore
Slovenië
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Swaziland
Syrië
Tanzania
Thailand
Tibet
Togo
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Vaticaanstad
Venezuela
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten
Vietnam
Zambia
Zimbabwe
Zuid Afrika
Zweden
Zwitserland

Reisboeken nodig voor Zuid Afrika

De Zwerver
Reisboekwinkel de Zwerver webshop voor reisgidsen en landkaarten

Direct naar Zuid Afrika? Raadpleeg een van de reisorganisaties!

Sawadee puur reizen
Reis met kleine groepen langs bijzondere routes. Sawadee, ervaar het verschil !
SNP
Actieve vakanties: De wereld is te mooi om ongemerkt aan je voorbij te laten gaan.
Sawadee puur reizen
Reis met kleine groepen langs bijzondere routes. Sawadee, ervaar het verschil !
Snowtime
Snowtime Travel heeft reizen naar Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Canada en de USA.
Shoestring
Shoestring. Hoe ver kun je gaan? Is reizen je passie? Ga dan met Shoestring op avontuur!

Klik hier voor alle reisaanbieders van zonvakanties op één rij


Tips, ideeen of aanvullingen

Deze website wordt gemaakt voor en door reizigers. Help mee de informatie volledig en up to date te houden. Heb je tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het weten. Heb jij foto's die gebruikt mogen worden, mail naar info(at)landenalmanak(dot)nlLink naar Landenalmanak.nl
Disclaimer
De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.In samenwerking met Veeronline Reisavonturen met foto's en reisverhalen uit meer dan 60 landen.

© 2005-2015, Landenalmanak.nl