2346##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De eilandengroep Kaapverdië

De eilandengroep KaapverdiëKaapverdië - Kaapverdië heeft ongeveer 450.000 inwoners. 236.000 van de inwoners wonen op het belangrijkste eiland Santiago. De inwoners van Kaapverdië vormen een samensmelting van verschillende etnische groepen. Dit kan worden verklaard door de geschiedenis van het land. Hoewel de regering herhaaldelijk heeft geprobeerd om de vorming van een gemengde populatie te voorkomen, waren het de invloedrijke grote landeigenaren, ambtenaren en zelfs hooggesplaatste priesters die zich hier tegen verzetten. Zij zorgde voor de oprichting van de Creoolse cultuur op het eiland. Ook de Jezuïeten streefden naar gelijkheid op het eiland door de jaren heen. Zij zorgden er voor dat de scholen toegankelijk werden voor blanke en zwarte leerlingen en voor de vrije mensen en de slaven. De genetische mengeling ten gevolge van eeuwenoude migratie is nog steeds goed te zien in het uiterlijk van sommige mensen. Het is niet ongebruikelijk om mensen met donkere huid te zien met blond haar en blauwe ogen of kinderen met een lichte huid en gitzwart haar. Racistische discriminatie is dan ook onbekend bij de mensen op Kaapverdië.

Top
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.