2367##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

Het kasteel van Bouillon

Het kasteel van BouillonBelgië - België - Hoog boven het plaatsje Bouillon ligt het gelijknamige kasteel. Het kasteel ligt op een rotskam in de rivier de Semois. De rivier stroomt om het kasteel. Godfried van Bouillon woonde in het kasteel in de tiende eeuw. In 1096 verkocht hij het kasteel om zijn kruistocht te kunnen betalen. Het kasteel heeft nog veel Middeleeuwse vertrekken die door smalle doorgangen te bereiken zijn. Vanuit het souterrain loopt een lage gang onder het kasteel door. Onder de verdedigingstoren ligt de gevangenis. Vanaf de toren heb je uitzicht over het stadje Bouillon. Het is leuk dwalen door de gangen en vertrekken van het kasteel. De soms smalle trappen brengen mij in de verschillende ruimtes. Wanneer ik denk alle doorgangen bekeken te hebben, keer ik terug op de binnenplaats voor de roofvogel demonstratie. Verschillen roofvogels vliegen op commando rakelings over het publiek.

Top België
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.