2375##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De historische stad Pompeji

De historische stad PompejiItalië - Italië - We stappen ook uit en volgen de toeristenstroom naar de ingang van de oude stad Pompeï. Rond de start van de jaartelling was Pompeï een belangrijke Romeinse stad met 20.000 inwoners. In 79 n.Chr. werd de stad bedolven onder een vier meter dikke vulkanische aslaag als gevolg van een verwoestende uitbarsting van de Vesuvius. Pas aan het einde van de 16de eeuw werden de restanten van de stad herontdekt. De echte opgravingen startten in de tweede helft van de 19de eeuw. Archeologen vonden tussen de aslaag ook de restanten van de inwoners. Uit de poses kon afgeleid worden dat zij volledig verrast waren door de uitbarsting. Veel inwoners van Pompeï lagen te slapen. We zien nu het hedendaagse Pompeï voor ons liggen. Het stratenpatroon en de huizen zijn goed bewaard gebleven. Het Forum vormt het belangrijkste plein van de oude Romeinse stad. Rondom staan huizen, tempels en badhuizen. In sommige huizen zijn de mozaïeken vloeren bewaard gebleven. Geheel aan de andere zijde van de stad ligt het Amphitheater van Pompeï. Dit stenen theater werd rond 80 v.Chr gebouwd voor gladiatorengevechten. Door de uitbarsting en bedekking van vulkanisch as, is dit gebouw één van de best bewaard gebleven Romeinse theaters uit die tijd.

Top Italië
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.