2445##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

Lille, een stukje België in Frankrijk

Lille, een stukje België in FrankrijkFrankrijk - Frankrijk - Bij de Opera en het nieuwe beursgebouw zijn we op de place du Théatre. Dit plein vormt samen met het Place du Général de Gaulle het centrum van Lille. De pleinen worden gescheiden door de oude Beurs. Op de binnenplaats van dit gebouw uit 1652 wordt dagelijks een boekenmarkt gehouden. Mensen snuffelen tussen de oude boeken op zoek naar mooie exemplaren. Een enkele toerist komt meer voor de pracht van het gebouw. We verlaten de oude beurs aan de kant van het De Gaulle plein. Generaal Charles de Gaulle is de belangrijke generaal tijdens de Tweede Wereldoorlog. De latere Franse staatsman is in Lille geboren. Zijn geboortehuis staat in één van de zijstraten. Midden op het plein staat een standbeeld van La Colonne de la Déesse uit 1845. Op één van de gezellige terrasjes bestellen we een biertje. Waar veel andere Franse steden wijn hoog in het vaandel staat, drinkt in Lille iedereen bier. Het aanzicht van het plein heeft veel meer weg van België, dan van Frankrijk. Dit komt ook door de Vlaamse historie. De streek is vaak het toneel geweest van de strijd tussen de Fransen, Nederlanders en Oostenrijkers. Tijdens het Verdrag van Utrecht uit 1713 werd Lille aan Frankrijk gegeven.

Top Frankrijk
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.