2450##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

De Cinque Terre vissersdorpen

De Cinque Terre vissersdorpenItalie - Italie - Met de kaart op zak starten we de wandeling naar Vernazza. Direct buiten Monterosso stijgt het smalle wandelpad. Via traptreden van rotsblokken klimmen we de bergen in. Achter ons hebben we een mooi uitzicht op Monterosso. Het weer is afwisselend bewolkt en zonnig. Soms voelt het zelfs dreigend aan. Zou het droog blijven? Onderweg passeren we wandelaars die de route in tegengestelde richting lopen. Soms moeten we even op elkaar wachten op het smalle bergpad. Het is een leuk spelletje om vooraf te raden in welke taal we gedag moeten zeggen. Bij twijfel kiezen we gewoon voor ?buongiorno?. Dat is altijd goed. Er lopen opvallend veel Amerikanen deze wandeling. Halverwege houden we even stil. Met warm water uit de thermosfles zetten we koffie. In de diepte zien we de oceaan. Na tweeenhalf uur naderen we het tweede vissersdorpje: Vernazza. We zien de pastelkleurige huisjes tegen de rotsen liggen. In de haven bestellen we iets te eten en te drinken. In vergelijking met Portofino gisteren vallen de prijzen nog mee. Natuurlijk nog steeds te duur. Na de lunch beginnen we aan de tweede etappe. We gaan op weg naar het derde dorp. In Corniglia overnachten we ook. De wandeling gaat weer flink omhoog. Het is goed te merken dat het ?s middags een stuk warmer is. Regelmatig stoppen we om wat water te drinken. Het hoogste punt ligt precies halverwege. Daarna dalen we weer af naar Corniglia. Al vanuit de bergen zien we dit dorpje op de rotspunt liggen. Wat een leuke locatie om te overnachten. Tegen vier uur nadelen we Corniglia binnen. Het dorpje bestaat uit een smalle straat waar vooral cafes, restaurants en hotels aan liggen.

Top Italie
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.