2453##1

Landenalmanak.nl Reisinformatie

Informatie en reistips voor jouw vakantie

Alle landen

Delphi

DelphiGriekenland - Griekenland - De tempel van Apollo ligt net buiten Delphi. Gisteren ben ik al langs de ingang gewandeld. Hoewel het een klein stukje is, worden we toch opgehaald door de bus. Voor het hotel ontmoet ik Jorgos, de nieuwe chauffeur. Het voelt toch nog een beetje vreemd om in zijn bus te stappen. Bij de archeologische site staat Maria al te wachten. Zij leidt ons rond. Omdat de weersverwachting voor vandaag temperaturen tot ver boven de dertig graden voorspellen , bekijken we eerst de tempel en sluiten af met het museum. Nu is het nog niet zo warm. Maria vertelt enthousiast dat Delphi gezien werd als het middelpunt der aarde. Ooit zou men, zo vervolgt zij, vanuit het westen en het oosten twee vogels opgelaten hebben. Precies in Delhi kwamen de vogels elkaar tegen. De God Apollo versloeg hier in de gedaante van een dolfijn de slang Phyton. Hieraan dankt de stad Delphi haar naam. Apollo liet een tempel op deze plek bouwen. De tempel werd verschillende keren herbouwd. Bij de vijfde tempel werd voor de eerste keer gebruik gemaakt van steen en marmer. Toen deze tempel door een aardbeving verwoest werd, werd de huidige tempel gebouwd in het jaar 330 voor Christus. De navel, een grote ronde steen in de tempel, vormde het ware middelpunt van de aarde. In de tempel sprak het orakel van Delphi. Duizenden mensen kwamen naar het orakel toe voor raad bij moeilijke beslissingen. Het orakel had altijd gelijk, al waren de antwoorden voor meerdere uitleg vatbaar. Een krijgsheer die het orakel raadpleegde omdat hij de Perzen wilde verslaan, kreeg te horen dat als hij de rivier over zou gaan een groot rijk vernietigd zou worden. Hij stak de rivier over, werd verslagen en zijn eigen rijk ging verloren. Net achter de tempel van Apollo ligt het amfitheater uit de derde eeuw voor Christus. Dit half ronde theater bood plaats aan vijfduizend mensen. Op de top van de berg ligt het oude stadion. Een bijna tweehonderd meter lange atletiekbaan met tribunes. Deze atletiekbaan, ook daterend uit de tweede eeuw voor Christus, vormde het decor van de Pythian Games.

Top Griekenland
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.