Landenalmanak.nl Venezuela

Venezuela

Top 5 Reizen

Landenalmanak.nl Venezuela

( © www.arraceen.ch )

De Bolivariaanse Republiek Venezuela is een land in het noorden van Zuid-Amerika en grenst aan de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan in het noorden, Guyana in het oosten, Brazilië in het zuiden en Colombia in het westen. Voor de Venezolaanse kust liggen Aruba, Bonaire, Curaçao en Trinidad en Tobago.

Venezuela kent een grote variëteit aan landschappen, zoals de noordoostelijke uitlopers van het Andesgebergte in het noordwesten en langs de noordelijke Caribische kust, met als hoogste punt de Pico Bolivar van 5007 meter.

In het noordwesten liggen ook de laaglanden rond het Maracaibo meer en de Golf van Venezuela. Het centrum van het land wordt gekenmerkt door uitgestrekte vlaktes, llanos, die zich uitspreiden van de Colombiaanse grens tot de rivierdelta van de Orinoco. In het zuiden liggen de geïsoleerde Guiana hooglanden, met de Angelwaterval, de hoogste waterval in de wereld.

Op de Gran Sabana zijn veel tepui's te vinden.

Het klimaat is tropisch en over het algemeen heet en vochtig, maar meer gematigd in de hooglanden.


Klematis
Isla de Magarita ( © Kees van Ginkel )

Top   ReageerMeer foto's van Venezuela op www.worldphotos.nl


Werelderfgoedlijst Venezuela

Klematis
( © www.arraceen.ch )

De werelderfgoedlijst van de UNESCO beval cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden


De Werelderfgoeden in Venezuela:

  • Coro met zijn haven
  • Nationaal park Canaima
  • Ciudad Universitaria de Caracas
Top   Reageer
Informatie Venezuela

Inwoners
26,4 miljoen
(1.5x t.o.v. NL)
Oppervlakte
882.050 km2
(21.1x t.o.v. NL)
BuurlandenBrazilië, Colombia, Guyana, Nederlandse Antillen,
HoofdstadCarácas
ValutaVEB Venezuela Bolivares
Koers1 EUR Euro = 2,792.92 VEB Venezuela Bolivares
KlimaatTropisch, koeler op de hoger gelegen gebieden
Beste reisperiode
jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

December t/m april
Temperatuur Carácas
jan
28 °C
feb
28 °C
mrt
28 °C
apr
29 °C
mei
30 °C
jun
30 °C
jul
30 °C
aug
30 °C
sep
31 °C
okt
31 °C
nov
30 °C
dec
29 °C
Regenval Carácas in mm
jan
28
feb
17
mrt
22
apr
29
mei
36
jun
53
jul
57
aug
50
sep
54
okt
55
nov
54
dec
54
TaalSpaans
Tijdverschil
Inentingen
Visum
Geldzaken


Top   Reageer
Handig! Valuta omrekenen

Als je net na aankomst bij de pin-automaat staat en je wilt weten hoeveel geld je moet pinnen of als je wilt controleren of je genoeg geld ontvangt als je euro's of dollars inwisseld. Met onderstaand schema kun je eenvoudig de omrekening maken. Let wel: de gebruikte koers kan fluctueren en daardoor gedateerd zijn.

1 EUR Euro = 2,792.92 VEB Venezuela Bolivares 1 EUR Euro = 0.77 USD US Dollar
1000 VEB500.00 EUR20,- EUR40.00 VEB
2000 VEB1000.00 EUR50,- EUR100.00 VEB
5000 VEB2500.00 EUR100,- EUR200.00 VEB
10000 VEB5000.00 EUR150,- EUR300.00 VEB
100000 VEB50000.00 EUR20,- USD30.77 VEB
1000000 VEB500000.00 EUR50,- USD76.92 VEB
10000000 VEB5000000.00 EUR100,- USD153.85 VEB


Top   Reageer
Percentage Landenalmanak.nl

6.3%

Van de bezoekers van de reiswebsite Veeronline.nl Reisavonturen is ook in Venezuela geweest. In hoeveel landen ben jij geweest? Tel ze op Veeronline.nl!
De wereldkaart met alle landen op Landenalmanak.nl Reisinformatie. Maak jouw eigen wereldkaart aan op Veeronline.nl Reisavonturen

Bezienswaardigheden Venezuela

De top 5 voor Venezuela is nog niet volledig. Geef jouw tips door via info(at)landenalmanak(.)nl


Top   Reageer
Jouw mening over Venezuela

Gemiddeld :

0

- Als vakantieland 0
- Als avontuurlijk land 0
- Geschikt met kinderen 0
- Veilig vakantieland 0
- Goedkoop vakantieland 0
Aantal reacties gegevens :

Jouw mening
Ervaringen van reizigers over Venezuela

Er is nog geen reiservaring gegeven.Top   Reageer
Test jouw wereldkennis

Geschiedenis Venezuela

Klematis
( © www.arraceen.ch )

In de 16de eeuw ontdekten de Spanjaarden het door Caribe en Arawak indianen bewoonde Venezuela en bleven het gebied gedurende 300 jaar overheersen.

Onder leiding van de Creoolse leider Simón Bolívar werd vanaf 1811 de onafhankelijkheid bevochten, die uiteindelijk in 1821 werd bereikt. Bolívar pleitte voor een integratie van de Latijns-Amerikaanse staten om tegenwicht te bieden aan de dominantie van de VS in het westelijk halfrond. In het van de Spanjaarden onafhankelijk geworden gebied stichtte hij de “Republica de Gran Colombia”. Echter reeds in 1830 viel Bolívar’s project uiteen in de drie soevereine staten Colombia, Ecuador en Venezuela.

Instabiliteit, dictatoriale overheersing en revoluties kenmerkten Venezuela’ s geschiedenis tot halverwege de 20ste eeuw. Sinds 1958 kent Venezuela een democratische traditie. In dat jaar trokken de strijdkrachten zich uit de nationale politiek terug en werd het corrupte regime van Marcos Pérez Jiménez omvergeworpen. In 1961 bekrachtigde de invoering van een nieuwe grondwet de democratische waarden. De politiek van de late twintigste eeuw werd beheerst door twee partijen; de ‘Acción Democrática’ (AD) en de ‘Comité de Organisación Política Electoral Independiente’ (COPEI).

Na de economische boom in de jaren zeventig, door de aanzienlijk gestegen olie-inkomsten, brak er een tijd van economische recessie aan. Op 4 februari 1992 deden rebellerende legereenheden een mislukte poging om de toenmalige president Carlos Andrés Pérez af te zetten. De coup stond onder leiding van de huidige president Chávez, die onmiddellijk gevangen werd gezet. Dit betekende evenwel geen einde aan de sociale onrust. In november van dat jaar werd een tweede couppoging ondernomen, maar opnieuw zonder resultaat. Uiteindelijk dwongen aantijgingen wegens corruptie president Pérez in 1993 af te treden.

Het televisieoptreden na de mislukte couppoging en zijn gevangenschap (die overigens van korte duur was) deden Hugo Chávez Frías uitgroeien tot een nationale volksheld. Dit werd door Chávez tijdens de presidentsverkiezingen van december 1998 verzilverd: hij won met overgrote meerderheid. bron: minbuza.nlTop   Reageer

( © www.arraceen.ch )
Tips, ideëen of aanvullingen

Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nlTop   Contact
Disclaimer

De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.