De Nederlandse Antillen bestaan uit vijf eilanden: Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius, het zuidelijke deel van Sint Maarten (het noordelijke deel van dit eiland behoort tot Frankrijk).
Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen: 450 km2. Willemstad is er de hoofdstad én belangrijkste haven en heeft 160.000 inwoners. Papiamento en Nederlands zijn de twee voertalen op Curaçao, en ook Spaans en Engels worden veel gesproken. Dankzij de Noordoosten wind is het op Curaçao nooit te warm, en de gemiddelde temperatuur is 28° Celsius. November en december zijn de regenmaanden, en ook de beruchte orkanen slaan Curaçao in principe over. De mooiste stranden liggen langs de zuidkust in verschillende baaien en Barbara Beach is het drukste strand van Curaçao. Het leven op alle Caribische eilanden is een mengsel van oorspronkelijke cultuur en Westeuropese, Afrikaanse, Noordamerikaanse en Zuidamerikaanse elementen.
De werelderfgoedlijst van de UNESCO beval cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden
De Werelderfgoeden in Nederlandse Antillen:
Historisch gebied van Willemstad, binnenstad en haven, Curaçao
Als je net na aankomst bij de pin-automaat staat en je wilt weten hoeveel geld je moet pinnen of als je wilt controleren of je genoeg geld ontvangt als je euro's of dollars inwisseld. Met onderstaand schema kun je eenvoudig de omrekening maken. Let wel: de gebruikte koers kan fluctueren en daardoor gedateerd zijn.
De wereldkaart met alle landen op Landenalmanak.nl Reisinformatie. Maak jouw eigen wereldkaart aan op Veeronline.nl Reisavonturen
Bezienswaardigheden Nederlandse Antillen
1
Bezoek de hoofdstad Willemstad met de kleurrijke handelshuizen.
2
Beklim de Christoffelberg op Curacao. Vanaf de top heb je bij goed zicht een mooi uitzicht over het eiland
3
In het noordwesten van Bonaire ligt een groot natuurpark, genaamd Nationaal Park Washington-Slagbaai
4
De hoofdstad van het Nederlandse deel van Sint-Maarten is Philipsburg. Het langgerekte stadje is gelegen op een ruim 1500 meter lange, smalle zandbank
5
In de zee rondom Saba zijn fascinerende bezienswaardigheden te vinden zoals heetwaterbronnen, spectaculaire tunnels, grotten en riffen met veel elandsgewei-koraal.
Als je toch op het eiland Sint Maarten bent is het goed het schema van de vliegtuigen goed in de gaten te houden. Om te kunnen landen op de toch al korte luchthaven van het eiland moeten de grotere vliegtuigen rakelings over het strand vliegen. Ook bij het opstijgen worden regelmatig mensen het water in geblazen.
De eilanden en met name Curacao wordt geteisterd door een aanhoudende golf van criminaliteit. Met name overvallen op bedrijfen en restaurants komen relatief vaak voor.
Nederlandse Antillen - Willemstad is de hoofdstad van Curaçao, en de voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen. De stad telt ongeveer 140.000 inwoners en daarmee is het de grootste stad van de Kleine Antillen. Wegens de "Hollandse" architectuur wordt Willemstad soms wel het "Amsterdam van het westelijk halfrond" genoemd.
De Lees meer
De eilanden werden aan het eind van de 15e eeuw ontdekt en in de eerste helft van de 17e eeuw door de West-Indische Compagnie op de Spanjaarden veroverd. In de loop der tijden zijn de eilanden enige malen in handen geweest van andere Europese mogendheden en hebben zij - in wisselende samenstellingen - verschillende bestuursvormen gekend. Aan deze koloniale status kwam een eind toen op 15 december 1954 het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden na acht jaar onderhandelen bevestigd en ondertekend werd door Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen.
Tot november 1975 bestond het Koninkrijk der Nederlanden uit Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen. In 1975 werd Suriname onafhankelijk en het Koninkrijk bestond toen uit Nederland en de zes eilanden van de Nederlandse Antillen.
Per 1 januari 1986 verwierf Aruba een aparte status als land binnen het Koninkrijk, zodat het Koninkrijk vanaf die datum bestaat uit de Nederlandse Antillen (van vijf eilanden), Aruba en Nederland
bron: minbuza.nl
Help mee op de informatie op Landenalmanak.nl zo volledig en up to date te houden. Heb jij tips, aanvullingen of verbeteringen, laat het dan weten via het contactformulier. Ontbreken er foto's en heb jij foto's dit gebruikt mogen worden op de website, mail deze dan naar info(at)landenalmanak(punt)nl
De informatie op deze pagina is opgesteld om de verschillende landen te kunnen vergelijken. De informatie op deze site is echter onderhevig aan wijzigingen en kan daardoor gedateerd of niet langer juist zijn. Ga voor een daadwerkelijk vakantie nooit alleen uit van deze informatie en informeer altijd en tijdig bij de daarvoor gespecialiseerde instanties naar de laatste informatie over bijvoorbeeld vaccinaties, visa, geldzaken en andere items. De beheerder van deze site is nimmer verantwoordelijk voor gevolgen van het gebruik van deze informatie of verkeerde interpretatie hiervan.